Руското правителство утвърди списъка с неприятелски държави. България не е

...
Руското правителство утвърди списъка с неприятелски държави. България не е
Коментари Харесай

Русия обяви неприятелските страни, България не е сред тях

Руското държавно управление утвърди листата с вражески страни. България не е включена в листата. В него влизат единствено Съединените щати и Чехия. Съответната държавна заповед беше оповестена на формалния портал за правна информация, представен от ТАСС.

В документа се показва, че тези две страни правят вражески дейности по отношение на Руската федерация, нейни жители или юридически лица. Според плануваните от Москва ограничения Чехия ще може да наема за работа в своето посолство не повече от 19 съветски жители, а Съединените щати - нито един.

В първичната информация, публикувана от съветските медии преди две седмици, броят на неприятелските страни трябваше да бъде доста по-голям. Сред тях фигурираше и страната ни.

През последните години Съединени американски щати неведнъж постановяваха наказания против Русия, най-скоро това се случи в средата на април тази година. На собствен ред чешките управляващи на 17 април направиха изказване, че Москва е забъркана във гърмежите на складовете за муниции в село Врбетице в източната част на републиката през 2014 година и изгони 18 съветски дипломати, които бяха посочени като членове на съветския специфични услуги.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР