Руското правителство съкращава необходимия период на изолация на заразените с

...
Руското правителство съкращава необходимия период на изолация на заразените с
Коментари Харесай

Русия съкращава наполовина изолацията заради коронавируса

Руското държавно управление редуцира нужния интервал на изолираност на инфектираните с ковид от 14 на 7 дни, заяви Асошиейтед прес.

Този ход се подхваща в миг, когато Русия е изправена пред следващата вълна от случаи на КОВИД-19, този път провокирана от бързото разпространяване на мощно заразния вид Омикрон.

Вицепремиерката Татяна Голикова, която управлява работната група по ковид, съобщи, че здравните чиновници "оптимизират методите ни към карантината и проучванията на нашите жители, в това число съкращаването на карантинния интервал на седем дни ".

Голикова добави, че през идващите дни ще бъдат признати и други промени в политиката, без да навлиза в детайлности за това какви биха могли да бъдат те. Тя не изясни основанията за редуциране на интервала на изолираност.

Съществуващите правила обрисуват двуседмичен интервал на изолираност за тези, които имат позитивен тест за вируса, със наложителен надзорен тест на 11-ия ден.

Дневният брой на доказаните инфекции с ковид в Русия се удвои през миналата седмица - от над 15 000 на 10 януари до 31 252 през днешния ден. Длъжностните лица сигнализираха, че тази вълна може да бъде най-голямата в страната, само че до момента не са оповестили никакви ограничавания, с цел да я спрат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР