Руското правителство обмисля създаването на единна система за видеонаблюдение, която

...
Руското правителство обмисля създаването на единна система за видеонаблюдение, която
Коментари Харесай

Русия обмисля единна система за видеонаблюдение за 2,8 млрд. евро

Руското държавно управление обмисля основаването на единна система за видеонаблюдение, която да сплоти всички системи за видеонаблюдение в страната, написа в. " Комерсант ".

За основаването на тази система се възнамерява за пет години да бъдат изхарчени 250 милиарда рубли (над 2,8 милиарда евро).

Проектът за единната система планува потреблението на " умни " камери с функционалност за примитивен разбор, съобщи пред " Комерсант " източник, осведомен с плана.

Понастоящем системите за видеонаблюдение в Русия изпращат видеозаписите в центровете за обработка на данни (ЦОД) по метода на непрекъснатия поток. Тази технология изисква съществуването на прекомерно огромно количество такива центрове, акцентира източникът. За сметка на това новата система независимо ще разпознава някои събития, като да вземем за пример осъществяването на закононарушения, и ще изпраща данните в ЦОД след разпознаването.

Идеята за основаването на новата единна платформа за наблюдаване бе разисквана на съвещание на междуведомствената комисия по внедряване и развиване на апаратно-програмния комплекс от механически средства " Безопасен град ".

Очаква се системата да бъде създадена от компанията " Национални технологии ", която е благосъстоятелност на " Ростех " и " Ростелеком ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР