Руското посолство в САЩ нарече твърденията на Wall Street Journal

...
Руското посолство в САЩ нарече твърденията на Wall Street Journal
Коментари Харесай

Русия: Национализацията на McDonalds е фейк на Wall Street Journal

Руското посолство в Съединени американски щати назова изказванията на Wall Street Journal за заплашване на представители на американския бизнес и закани за национализиране на активите им в Руската федерация за небивалица, съобщи ТАСС

„ На 13 март, базирайки се на неназовани източници, The Wall Street Journal разгласява публикация, в която упреква съветската прокуратура, че заплашва представители на американския бизнес с национализация активите им в Русия “, заяви посолството.

" Отново призоваваме локалните медии да се откажат от порочната процедура на разпространяване на подправени вести. Материалът на Wall Street Journal е чиста небивалица ", подчертаха дипломатите.

От посолството акцентират, че в Руската федерация работят доста западни предприятия, като повече от 1000 от тях са американски. Според дипломатическата задача " взаимно преференциалното бизнес съдействие сред двете страни постоянно е било зона, свободна от политика ". „ Дори и в най-трудната обстановка комерсиалните ползи на Съединени американски щати на просторния съветски пазар не са нарушавани по никакъв метод “, увериха от посолството.

„ Решението за продължение на бизнес активността у нас е извънредно за американците. Както и правото да се пренебрегва русофобската нервност, която подтиква задграничния бизнес да търпи големи загуби, даже единствено с цел да „ нервира “ Русия “, допълват от дипломатическата задача.

Wall Street Journal разгласява публикация на 13 март, в която се твърди, че съветски прокурори са заплашвали западни компании, в това число McDonalds, Procter & Gamble и Coca-Cola, със правосъдни каузи, както и с национализация на активите им поради решението да преустановят активността си в Руската федерация в светлината на обстановката към Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР