Руското посолство в Съединените щати заяви, че САЩ са знаели

...
Руското посолство в Съединените щати заяви, че САЩ са знаели
Коментари Харесай

Русия: Западът се опитва да скрие истината за взрива на Северен поток

Руското посолство в Съединените щати съобщи, че Съединени американски щати са знаели за украински проект за нахлуване над тръбопроводите за природен газ " Северен поток " който, е част от съгласуван опит на Запада да обърка света с истината. Това заяви организация Ройтерс.

Washington Post заяви, базирайки се на изтекла информация, оповестена онлайн, че Централно разузнавателно управление на САЩ е научило предишния юни посредством европейска шпионска организация, че екип от шест души от украинските сили за специфични интервенции има намерение да взриви плана Русия-Германия.

По думите на съветският посланик Андрей Леденев координираната акция на Запада, ръководена от Съединените щати, за комплициране на интернационалната общественост е съшита с бели конци. Причината за разпространяващите се теории и версии, подкрепени от прословутите " поверителни " данни на локалната разследваща общественост, е елементарна до простащина, добави той.

Няколко подводни експлозии разкъсаха Северен поток 1 и новоизградените газопроводи Северен поток 2, които свързват Русия и Германия през Балтийско море през септември 2022 година Взривовете станаха в икономическите зони на Швеция и Дания. И двете страни обявиха, че експлозиите са били умишлени, само че към момента не са открили кой е виновен. Тези страни и Германия проверяват.

Кремъл съобщи това през февруари, че светът би трябвало да знае истината за това кой е саботирал тръбопроводите и че виновните би трябвало да бъдат осъдени, откакто проверяващ публицист сподели, че американски водолази са ги взривили по разпореждане на Белия дом.

Русия неведнъж е твърдяла, че Западът стои зад гърмежите, засягащи тръбопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " предишния септември - многомилиардни инфраструктурни планове, които придвижват съветски газ до Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР