Руското нашествие в Украйна отвлича вниманието на човечеството от борбата

...
Руското нашествие в Украйна отвлича вниманието на човечеството от борбата
Коментари Харесай

ООН: Войната в Украйна отвлича вниманието от борбата за оцеляване на човечеството

Руското настъпление в Украйна отвлича вниманието на човечеството от битката за оцеляване, в миг, когато сме застрашени от изменението на климата, предизвести през днешния ден висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк, представен от Франс прес.

" В миг, когато човечеството е изправено пред големи екзистенциални проблеми, тази разрушителна война ни отклонява от задачата да намерим решения, които да подсигуряват оцеляването ни ", сподели Тюрк пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида. Той осъди и " шокиращо рутинните " нарушавания на човешките права в стартирания от Русия спор.

" Тази война опонира на всевъзможен здрав разсъдък. Тази полуда би трябвало да спре ", прикани комисарят. Навсякъде в Украйна " хората са изправени пред големи премеждия и загуби, ограничения, разселване и опустошения ", добави той, като подсети и за отражението на спора и в други елементи на света.

Войната, стартирана от Москва през февруари 2022 година, утежни в допълнение продоволствената рецесия, която към този момент беше засегнала десетки страни, повишавайки цените на храните и силата. Според Тюрк тя е тласнала 71 милиона души към беднотия и визира още 1,6 милиарда индивида.

От началото на войната службата на висшия комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида е преброила " 8400 убити и повече от 14 000 ранени цивилни жители ", съобщи Българска телеграфна агенция. Повечето от жертвите са породени от употребяваните от съветските въоръжени сили мощни експлозиви в жилищни региони, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР