Руското министерство на правосъдието добави защитника на правата на човека

...
Руското министерство на правосъдието добави защитника на правата на човека
Коментари Харесай

Кремъл засилва репресиите срещу гражданското общество

Руското министерство на правораздаването добави бранителя на правата на индивида Павел Чиков и блогъра Иля Варламов към листата си с задгранични сътрудници .

Списъкът на задграничните сътрудници на уеб страницата на министерството беше обновен в четвъртък вечерта.

Според министерството Чиков е разпространявал погрешна информация за взетите решения и провежданата политика от управляващите и е " взел участие в основаването и разпространяването на материали за непознати сътрудници измежду безграничен брой хора ".

" Варламов е разпространявал погрешна информация за решенията и политиките, признати от държавните органи, и е получавал поддръжка от задгранични източници ", изяснява министерството в прессъобщение.

Освен това Министерството на правораздаването включи в регистъра политолога Руслан Айсин, журналиста Богдан Бакалейко и активистката Светлана Лада-Рус.

Чиков е юрист, началник на сдружението за отбрана на правата на индивида " Агора ". През септември предходната година, след оповестяването на мобилизацията, организацията сътвори гореща телефонна линия за новобранци и военнослужещи.
 Лондон: Кремъл не разрешава на държавните чиновници да пътуват в чужбина, с цел да не избягат
Лондон: Кремъл не разрешава на държавните чиновници да пътуват в чужбина, с цел да не избягат

Възможно е рестриктивните мерки да бъдат затегнати за все по-голям брой чиновници в обществения бранш

Адвокатите на " Агора " оказват помощ за оборване на противозаконни решения за готовност и други нарушавания, осъществени от управляващите по отношение на военни дейности.

Иля Варламов е известен блогър , с над 4 милиона клиенти в YouTube. През 2017 година на Варламов е неразрешено да влиза в Украйна до 2021 година поради посещаване на Крим без позволение от украинските управляващи, където съгласно известията по това време живее бабата на блогъра. Варламов интензивно се опълчва на войната.

В листата попаднаха още Светлана Лада-Рус (Пеунова), политологът Руслан Айсин, някогашният публицист от " Дождь " Богдан Бакалейко и сдружението " Парни плюс " / " Парни+ ".

В листата са включени още икономистът Сергей Гуриев, политикът Генадий Гудков, някогашен началник на " Яндекс нюз ", Лев Гершензон, фема-активистката Ника Уадууд, журналистът Даниил Губарев, както и фондовете " Свободна Бурятия " и " Световна дива природа ".

През февруари журналистът Андрей Лошак, историкът Андрей Зубов, певицата Земфира, политикът Дмитрий Гудков, блогърът Николай Соболев, ръководителят на фондация " Насилие.нет ".
 ISW: Мария Захарова загатна за битка сред елитите в Кремъл
ISW: Мария Захарова загатна за битка сред елитите в Кремъл

Пригожин преструктурира ЧВК " Вагнер " в твърдолинейна елитна военна организация

От 1 декември 2022 година в Русия е в действие нов закон " За надзор на активността на лица, намиращи се под непознато въздействие ". Той разрешава всеки, който от позиция на управляващите е попаднал под " непознато въздействие ", да бъде приет за " задграничен сътрудник ".

Сега даже не е належащо да се открива фактът на задгранично финансиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР