Руското министерство на отбраната започна разработка на ново антивирусно лекарство

Руското министерство на отбраната започна разработка на ново антивирусно лекарство ...

Русия разработва лекарство за коронавирус във вид на дъвка

Руското министерство на отбраната започна разработка на ново антивирусно лекарство за COVID-19 под формата на дъвка, съобщи източник, близък до военното ведомство, пред РИА Новости.

Работи се в "48-ия централен изследователски институт", добави той.

В Гърция започват клинични изпитания на израелско лекарство срещу COVID-19 В Гърция започват клинични изпитания на израелско лекарство срещу COVID-19
В Гърция започват клинични изпитания на израелско лекарство срещу Covid-19 в две болници в Атина. Това пише електронното издание на гръ...

„Комбинацията от достъпна форма на приложение с полезните свойства на лекарството ще осигури положителен ефект в борбата срещу разпространението на новата коронавирусна инфекция“, каза източникът.

Също така институтът създава муконазална ваксина срещу коронавирус под формата на пастили.

"След приключване на опитите тази ваксина ще бъде включена в различни режими на лечение и ще се използва като допълнение към съществуващите механизми за използване на превантивни лекарства", каза източникът.

Миналата година 48-ият Централен изследователски институт на Министерството на отбраната, съвместно с Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „Гамалея“, разработи рекомбинантното лекарство за ТОРС-CoV-2 „Спутник V“.

Източник: actualno.com