Руското министерство на отбраната съобщи в петък, че пътнически самолет

...
Руското министерство на отбраната съобщи в петък, че пътнически самолет
Коментари Харесай

Удари между Израел и Сирия по чудо не свалиха пътнически самолет

Руското министерство на защитата заяви в петък, че пътнически аероплан е трябвало да направи спешно кацане, откакто сирийски въоръжение сили са разкрили огън по него, предава БНР. Според известието сирийските сили са реагирали на въздушно нахлуване на Израел, когато по простъпка са разкрили огън по цивилния аероплан.

Пътническият аероплан Airbus-320, пренасящ 172 пасажери от Техеран до Дамаск, се опитвал да кацне на летището в Дамаск по време на израелските въздушни удари, само че вместо това е съумя да се приземи спешно в съветската авиобаза в Хмеймим покрай Латакия в северозападна Сирия.

Говорителят на министерството на защитата Игор Конашенков също по този начин съобщи, че израелски изтребители Ф-16 са направили удари с осем ракети въздух-земя по предградията на Дамаск и че е " нормална процедура израелските военновъздушни сили да употребяват цивилен самолети за отбрана на личните си изтребители от сирийските Противовъздушна отбрана системи ", предават Интерфакс и други съветски организации.

От своя страна сирийското министерство на защитата съобщи, че е прехванало израелски ракети над Дамаск, с които са били обстрелвани военни цели в Южна Сирия. Говорителите на израелското военно и външно министерство отхвърлиха коментар.

Инцидентът става единствено месец, откакто пътнически аероплан " Боинг " на Ukraine International Airlines се разруши малко след излитането си от Техеран, при което починаха всички 176 души на борда. По-късно Иран призна, че неговите въоръжени сили са го свалили несъзнателно заради човешка неточност.

Игор Конашенков не уточни на коя самолетна компания е самолета, само че съгласно данни на Flight Radar евентуално става въпроса за сирийски самолетна компанията  Cham Wings Airlines. За в този момент няма коментар от страна на сирийската самолетна компания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР