Руското министерство на отбраната съобщава за детонация на боеприпаси в

...
Руското министерство на отбраната съобщава за детонация на боеприпаси в
Коментари Харесай

Взривиха боеприпаси във военно поделение в Крим

Руското министерство на защитата оповестява за експлозия на муниции в Крим. Властите на полуострова оповестиха, че е имало детонация и пожар в трансформаторна подстанция край село Майское.

Изданието " Криминформ " написа, че в Крим е имало два гърмежа: пожар в трансформаторна подстанция в Джанкой и експлозия в склад за муниции в село Майске.

Според очевидци гърмежите са станали в електрическа подстанция в регион Джанкой, заяви осведомителната организация УНИАН. Агенцията заяви, че службите за незабавна помощ са удостоверили тази информация.

Видео, публикувано в обществените медии, демонстрира мощна детонация и дирек сив пушек, както и следващи по-малки детонации с летящи огнени парчета. Експлозиите се чуват на огромно разстояние.

Според съветското министерство на защитата повода е " пожар във краткотраен склад за муниции " във военно отделение, вследствие на което е избухнала експлозия.

След гърмежите стартира евакуация на хората от село Майское, на 20 км от регионалния център Джанкой. Според ръководителя на Крим Сергей Аксенов има двама потърпевши - единият мъж е ранен от шрапнел, а другият е " смачкан от стена ". Животът на двамата ранени е отвън заплаха.

Около две хиляди души са евакуирани от петкилометровата спешна зона. Взривовете са нанесли вреди и по жилищни здания.

Взривът е развалил железопътната линия в Джанкойския регион, заяви по-късно Сергей Аксьонов. Това постанова влаковете от Краснодарския регион да се движат единствено до село Владиславовка край Феодосия. Оттам пасажерите ще бъдат прехвърляни на рейсове и отведеждани до най-близките автогари.

До момента няма публични мнения по двата гърмежа нито от съветските, нито от украинските управляващи.

Михайло Подоляк, консултант на украинската президентска канцелария, написа в обществените мрежи, че окупираният Крим не е за туризъм, а за " експлодиращи хранилища и възходяща смъртоносна заплаха за нашественици и крадци ". Преди това той загатна, че проукраински партизани работят в Крим.

Припомняме, на 9 август във военното летище " Саки " още веднъж в Крим също се взривиха муниции, като по публична информация един човек почина и 14 бяха ранени. Основната правилния на съветското министерство на защитата е, че случая е зародил в резултат на нарушаване на разпоредбите за противопожарна сигурност.

Анализът на сателитни фотоси и данни на непознати разузнавания демонстрираха, че минимум пет изтребителя-бомбардировачи Су-24 FENCER и три многоцелеви самолета Су-30 FLANKER H са били унищожени или съществено развалени. Централната оперативна зона на авиобазата е претърпяла съществени вреди, въпреки и полето за политане евентуално остава оперативно годно.

Този случай евентуално ще накара съветската войска да преразгледа възприемането на заканите, защото до този миг тя разглеждаше Крим като сигурен гръб, предизвестиха от английското разузнаване, като единствено ден по-късно предизвестие в Москва се организира и съвещание на Съвета по сигурността в цялостен състав.

Официалната версия на съветските военни обаче бе посрещната с съмнение от западните страни, а украинските военни реагираха и с закачлив пост, с който напомнят потребността да се съблюдават разпоредбите за пожарна сигурност.

В последните седмици зачестиха информациите за дейности на така наречен украински партизани, както и за намерено оказвана опозиция от проукраинското население в окупираните територии.

Не за първи път от Кремъл излагат такава версия - съгласно съветските военни " случаят " на крайцера " Москва " се дължи самовзривяване на взривни материали. В следствие се оказа, че украинците са съумели, посредством и на предоставени им координати от спътници и западно разузнаване, да ударят с ракети флагмана на съветския черноморски флот.

" Москва " потъна, до момента в който беше теглена на буксир към пристанището в Севастопол. И до този миг няма достоверна информация за броя на починалите и изчезнали безследно съветски моряци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР