Руското министерство на отбраната призна, че украински войски са се

...
Руското министерство на отбраната призна, че украински войски са се
Коментари Харесай

Москва призна пробив в отбраната в Херсон, Кадиров праща синовете си на фронта

Руското министерство на защитата призна, че украински войски са се " вклинили " в дълбочина в съветската защита в Херсонска област.

" С превъзхождащи танкови елементи в посока Золотая Балка, Александровка, врагът съумя да пробие нашата защита. Подразделенията на съветските войски са заели авансово готова отбранителна линия и не престават да нанасят масирани огневи удари по съперника ", обявиха от съветското министерство на защитата.

Преди това бе обявено, че украинските сили са отвоювали през днешния ден селища по западния бряг на река Днепър в Южна Украйна, а съветските сили са били принудени да правят отстъпка територии по втори огромен фронт единствено дни откакто оповестиха анексирането им, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Мащабите на украинския прогрес към този момент не са доказани, а Киев резервира съвсем цялостно безмълвие за обстановката в региона. Руски военни блогъри обаче оповестиха за украинско танково нахлуване на десетки километри във вътрешността в територията по западния бряг на реката.

В един от редките случаи, в които украински представител се изрича за обстановката на терен, Антон Герашченко, консултант на вътрешното министерство, качи в интернет видео на украински боец, развяващ националното знаме в село Золотая Балка в Херсонска област.

Роб Лий, старши откривател в мозъчния концерн Институт за проучване на външната политика, цитира съветски блогъри, които споделят, че съветските сили са се изтеглили до Дудчани - друго село в Херсонска област, което е на 40 км надолу по течението от мястото, където за последно са се сражавали с украинските войски ден по-рано.

Украинската контраатака по течението на река Днепър може да хване в капан хиляди съветски бойци, отрязани от снабдителните си линии. Реката е доста необятна, а Украйна към този момент е разрушила главните мостове по нея.

Украинското оперативно командване " Юг " в утринната си сводка през днешния ден не разяснява в елементи обстановката в северната част на Херсонска област, а се ограничи до известието, че има частични триумфи, съобщи Би Би Си.

Украинските военни молят също по този начин украинските интернет платформи и консуматори да не разгласяват никаква информация за хода на контраофанзивата, даже в случай че тя постъпва от надеждни източници.

Междувременно чеченският водач Рамзан Кадиров разгласи през днешния ден, че ще изпрати трима от своите малолетни синове да се бият в Украйна няколко дни откакто разкритикува съветското военно командване и прикани за потребление на нуклеарни оръжия в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Внуците на първия президент на Чеченската република, героя на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров - Ахмат, Ели и Адам са надлежно на 16,15 и 14 години, само че военната им подготовка е почнала към този момент от дълго време, надали не от юношеските им години. Не е задоволително просто да умееш да стреляш. Своите привички Ахмат, Ели и Адам са подготвени да приложат в зоната на специфичната военна интервенция, въобще не се майтапя. Дойде време (за тях) да блеснат в същинска борба и мога единствено да поздравя тяхната увереност. Скоро те ще отидат на фронтовата линия и ще се окажат в най-трудните зони на линията на прикосновение ", написа чеченският водач в профила си в Телеграм за синовете си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР