Руското министерство на отбраната коментира, че САЩ, Великобритания и Франция

...
Руското министерство на отбраната коментира, че САЩ, Великобритания и Франция
Коментари Харесай

Русия: САЩ планират нова атака в Сирия под фалшив претекст

Руското министерство на защитата разяснява, че Съединени американски щати, Англия и Франция се готвят да извършат въздушно нахлуване против Сирия под претекст, че държавното управление в Дамаск използва химически оръжия, оповестява PressTV.

Говорителят на министерството Игор Конашенков изяснява, че група екстремисти , подготвени от частна английска военна компания за работа с отровни материали, към този момент са пристигнали в северозападната провинция Идлиб в Сирия.

" За да извършат хипотетичната " химическа офанзива " в град Джиср ал-Шугур в провинция Идлиб, бойци от групата Тахрир ал-Шам са доставили хлор... в населено място на няколко километра от града ", добавя Конашенков.

Руският военачалник предизвестява още, че възможна офанзива с газ в Сирия ще бъде последвана от Западна офанзива против арабската страна.

" Тази провокация с дейното присъединяване на английските специфични служби ще послужи като различен предлог за Съединени американски щати, Англия и Франция да извършат ракетна офанзива против сирийското държавно управление и стопански уреди ", прибавя той.

Конашенков отбелязва, че американският унищожител USS ​​The Sullivans, въоръжен с 56 ракети е дошъл в Персийския залив , а бомбардировач на Съединени американски щати В-1В, пренасящ 24 ракети AGM-158 JASSM е в базата Ал Удеид в Катар.

" Действията на западните страни, без значение от обществените им изказвания, са ориентирани към още едно внезапно утежняване на обстановката в Близкия изток и до спиране на мирния развой на територията на Сирия ".

 Военно решение за Идлиб ще провокира злополука, предизвести Чавушоглу в Москва
Военно решение за Идлиб ще провокира злополука, предизвести Чавушоглу в Москва

Това ще докара до " филантропична злополука "

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън е предизвестил съветския си сътрудник Николай Патрушев, че Вашингтон е подготвен да предприеме мощни военни дейности против Сирия, в случай че се употребява химическо оръжие в Идлиб.

На 14 април Съединени американски щати, Англия и Франция започнаха координирана ракетна офанзива против обекти и проучвателен уреди покрай Дамаск и Хомс за да сковава способността на сирийското държавно управление да създава химикали.

Атаката бе една седмица след хипотетична газова офанзива против град Дума. Както Дамаск, по този начин и Москва упрекват доброволците - " Бели каски ", че са подготвили и инсценирали офанзивата с химическо оръжие в Дума.

 Съединени американски щати: Русия „ затъна” в Сирия, Иран би трябвало да напусне
Съединени американски щати: Русия „ затъна ” в Сирия, Иран би трябвало да напусне

Съединени американски щати не желаят смяна на държавното управление на Иран

По време на конференция с съветския си сътрудник Сергей Лавров в Москва в петък турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че двете страни могат да си сътрудничат за разделянето на " терористите " в Идлиб от опозиционни групи .

" Военно решение там ще провокира злополука. Не единствено за района на Идлиб, само че и за бъдещето на Сирия , това ще провокира злополука, а конфликтите може да продължат дълго време ", разяснява Чавушоглу.

Лавров добави, че ситуацията в Идлиб е " комплицирано " и прикани за обособяване на бойците от опозиционните групи.

 Съединени американски щати възродиха Втори флот за въздържане на Русия в Северния Атлантик
Съединени американски щати възродиха Втори флот за въздържане на Русия в Северния Атлантик

Втори флот е основан през 1950 година и бе закрит през 2011 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР