Руското министерство на отбраната е започнало да раздава на офицерския

...
Руското министерство на отбраната е започнало да раздава на офицерския
Коментари Харесай

Новият телефон за руските военни струва €1443

Руското министерство на защитата е почнало да раздава на офицерския състав на армията предпазени мобилни телефони, направени ръчно в Русия. Всеки уред коства 100 000 рубли (€1 443), оповестява в. "Известия ".

Право да употребяват М-663С "Атлас " имат офицерите с достъп до информация от "особена значимост ". Телефонът разрешава да се употребяват шифрованите информационни линии на съветските военни както в страната, по този начин и в чужбина.

М-663С "Атлас " се създава в Научно техническия център "Атлас " - държавно дружество, подчинено на Руското министерство на връзките и известията. Апаратът е трансформация на цивилния модел SMP-АТЛАС/2 и съгласно описанието на уеб страницата на производителя обезпечава "гарантирано криптиране на речевата информация и идентификация на клиента в предпазен режим ".



По паспортни данни М-663С "Атлас " може да работи при температури -20 °C до 50 °C, мокрота 98% при температура 35 °C и да приема диалози даже под вода. Корпусът е направен от метал и пластмаса, а дисплеят има сапфирено стъкло.

Руснаците изясняват колосалната цена на телефона с събитието, че чипът за кодиране бил неповторима за Русия разработка. Имал компактни размери, харчел малко и можел да предава шифрована информация с минимално закъснение.

SIM-картите за новия офицерски телефон се създават от съветската компания "Мегафон ", която има лиценз от НТЦ "Атлас ". Министерство на защитата е определило предел на разноските за диалози по М-663С в размер на 24 млн. рубли годишно (€346 220).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР