Руското министерство на отбраната днес предупреди Обединеното кралство във връзка

...
Руското министерство на отбраната днес предупреди Обединеното кралство във връзка
Коментари Харесай

Русия с остро предупреждение към Великобритания


Руското министерство на защитата през днешния ден предизвести Обединеното кралство по отношение на плануван полет на английски шпионски аероплан над съветска територия, като съобщи, че военновъздушните сили на страната са получили заповед да предотвратят навлизането му, съобщи Асошиейтед прес.

Острото изказване идва в разгара на напрежението сред Русия и Запада по отношение на дейностите на Москва в Украйна.

Англия е изпратила съобщение за плануван полет на разследващ аероплан Ар Си 135 (RC-135) по маршрут, който отчасти минава над съветска територия, споделя съветското министерство. " Смятаме това деяние за съзнателна провокация ", съобщи съветското ведомство и добави, че на съветските военновъздушни сили е " предоставена задачата да предотвратят нарушаването на съветската граница ". " Всички вероятни последици от тази съзнателна провокация ще са напълно за сметка на английската страна ", заяви в изказване министерството, като не посочи по кое време и къде е плануван английският полет.

Източник от министерството на защитата на Обединеното кралство отхвърля Англия да е желала позволение за полет на шпионски аероплан над територията на Русия, заяви Ройтерс.

По-късно съветското посолство във Англия популяризира известие за полет на английски разследващ аероплан Боинг Ар си 135W Ривет Джойнт над Черно море по посока на съветската територия, съобщи ТАСС. Изявлението на посолството е илюстрирано със скрийншот от портала Флайтрадар24, съгласно който самолетът е летял от запад на изток над Черно море и в дадения миг се е намирал юго-източно от Крим.

Руските управляващи през вчерашния ден оповестиха, че съветски изтребител е бил изпратен, с цел да прехване английски разследващ аероплан Ар Си 135 (RC-135), който е пресякъл съветската граница наоколо до нос Святой, сред Баренцево и Бяло море. Руският МиГ-31 е извел нарушителя от съветското въздушно пространство, се споделя още в изказването.

По ниформация на Българска телеграфна агенция. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР