Руското финансово министерство заяви в четвъртък, че е изпълнило задълженията

...
Руското финансово министерство заяви в четвъртък, че е изпълнило задълженията
Коментари Харесай

Русия плати външен дълг в рубли

Руското финансово министерство съобщи в четвъртък, че е изпълнило отговорностите си по две излъчвания еврооблигации, деноминирани в долари, " изцяло ", като е изпратило 12,51 милиарда рубли (234,5 милиона долара) в заплащания на купони към Националния депозитар за разплащания , предава Ройтерс.

Министерството съобщи, че заплащанията са по еврооблигации с падеж през 2027 и 2047 година

На 25 май Министерството на финансите на Руската федерация. От ведомството споделиха, че заплащанията ще се правят в рубли с опция за последващото им конвертиране в истинската валута на задължението посредством NBCO JSC " Национален депозитар за разплащания " като сътрудник по заплащанията. това се наложи поради на лиценз от Министерството на финансите на Съединени американски щати , позволяващо на Русия да прави заплащания по външния си дълг в долари

" По този метод отговорностите по обслужване на държавните скъпи бумаги на Руската федерация бяха изпълнени напълно от Министерството на финансите ", се споделя в изказване на министерството.

Министърът на финансите Антон Силуанов сподели в изказване, че това, че Русия не прави заплащания във валутата на издаване, не значи несъблюдение на външния й дълг (дефолт) .

Президентът Владимир Путин подписа в сряда декрет за основаване на краткотрайни процедури, ориентирани към осъществяване на отговорностите по външния дълг на Русия, защото страната е на ръба на дефолт.

Министерството съобщи, че минава към процедурата, открита с указа на Путин, при която средствата ще бъдат изплащани в рубли на Националния депозитар, преди да бъдат разпределени на три групи притежатели на облигации на стадии, според от особеностите на глобите, използвана за всеки вложител.

Притежателите на еврооблигации, чиито права на благосъстоятелност се съдържа в съветската финансова система, ще бъдат изплащани в рубли, до момента в който отговорностите към вложители, на които средствата не могат да бъдат трансферирани заради наказания, наложени на Москва, ще бъдат кредитирани в специфична рублова сметка в Националния депозитар.

" За да се подсигурява прецизно съблюдаване на отговорностите по еврооблигации, поети от Руската федерация, средствата от тази сметка ще бъдат индексирани по настоящия пазарен обменен курс на номиналната валута досега на действително разплащне с притежателите ", споделиха от министерството.

Инвеститорите ще би трябвало да отворят сметка в рубли, с цел да получат тези средства, сподели министерството.

" Притежателите на еврооблигации от всяка от тези три групи ще имат право да се разпореждат с получените рубли средства по своя преценка, в това число да ги обръщат във задграничната валута на емитиранр или в друга валута ", споделиха от министерството.

" Разрешение за прекачване на получените рубли или получената задгранична валута в чужбина ще бъде давано навреме. "

На въпрос дали новата скица ще разреши на Русия да потвърди, че не е имало несъблюдение, Силуанов сподели: " Всеки отново ще каже това, което желае да каже ".
 Съединени американски щати чакат минимално влияние от дефолт на Русия
Съединени американски щати чакат минимално влияние от дефолт на Русия

Вашингтон реши да не удължава периода на освобождение, което разреши на Русия да заплати на притежателите на облигации в САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР