Руско-американското споразумение за размяна на бизнесмена Виктор Бут с баскетболистката

...
Руско-американското споразумение за размяна на бизнесмена Виктор Бут с баскетболистката
Коментари Харесай

Русия не стопля отношенията със САЩ въпреки размяната Бут – Гринър

Руско-американското съглашение за замяна на предприемача Виктор Бут с баскетболистката Бритни Гринър не е стъпка към преустановяване на рецесията сред двете страни. Това акцентира представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Тези договаряния бяха извънредно по тематиката на размяната, евентуално е погрешно да се вършат някакви хипотетични изводи, че това може да е стъпка към излаз от рецесията, която понастоящем съществува в двустранните ни връзки. Не, нашите връзки са към момента в много тъжно положение ", означи той.

Песков пожела на Бут бързо възобновяване.

Говорителят на Кремъл отхвърли да разкрие детайлности към размяната на пандизчиите. Той изясни, че в процеса са взели участие разследващите служби на двете страни.

" Основният резултат е, че съветският жител, който в действителност прекара 14 години в американски плен и изцяло нелегално задържане, се върна вкъщи ", акцентира той.

Вчера беше обявено, че Бут е бил сменен за Гринер, осъдена в Русия за контрабанда на хашишово масло. Бизнесменът се прибра в Русия рано тази заран.

Виктор Бут беше арестуван в столицата на Тайланд Банкок през 2008 г. след интервенция от американски федерални сътрудници. Той беше упрекнат в скрит план за доставка на оръжие на група, считана от Съединените щати за терористична организация. През 2010 година Бут беше екстрадиран в Съединени американски щати, а през април 2012 година той беше наказан на 25 години затвор и санкция в размер на 15 милиона $.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР