Руският заместник външен министър Михаил Галузин изброи изискванията на Москва

...
Руският заместник външен министър Михаил Галузин изброи изискванията на Москва
Коментари Харесай

Когато Русия предлага мир...

Руският заместител външен министър Михаил Галузин изброи условията на Москва към Киев за реализиране на мир. Руските управляващи упорстват въоръжените сили на Украйна да прекратят огъня и да сложат оръжие, а западните страни - да спрат да го доставят, сподели дипломатът в изявление за ТАСС. Новото условие за „ мир ” включва и „ разпореждането ” Украйна да се откаже от проектите си за присъединение към Европейския съюз (ЕС) и НАТО.

В добавка, Михаил Галузин обясни визиите на Русия за „ изчерпателен, обективен и дълготраен мир “: Украйна да се върне към своя безпристрастен извънблоков статут и да признае „ новите териториални действителности, зародили вследствие на реализацията на правото на народите на самоопределяне ”. Дипломатът явно счита за „ право ” това на Русия, а въоръжената експанзия - за „ национално самоопределяне ”.

Особено куриозно звучи императивът на заместник-министъра във връзка с човешките права, плюс: „ На законодателно равнище би трябвало да се закрепи държавният статут на съветския език. Необходимо е да се реализира...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР