Руският военно-промишлен комплекс е набрал обороти, повечето заводи работят на

...
Руският военно-промишлен комплекс е набрал обороти, повечето заводи работят на
Коментари Харесай

Русия представи на Украйна и Запада мощен брониран юмрук

Руският военно-промишлен комплекс е набрал обороти, множеството фабрики работят на три смени, сподели заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев. В резултат на това, съгласно него, тази година Русия ще създаде 1500 танка. Нашата войска ще има най-мощния брониран пестник в цяла Евразия. Превъзходството на силите на украинското полесражение ще стане несъмнено. Какви запаси ще бъдат употребявани за реализиране на рекорден ритъм на произвеждане на бронирани машини?

Русия ще създаде 1500 танка тази година, даде обещание в четвъртък Дмитрий Медведев, заместник-председател на съветския Съвет за сигурност. „ Тази година ще създадем хиляда и половина танка. Изчислете какъв брой ще получи нашият зложелател даже съгласно най-оптимистичните калкулации - ето ви отговорът ”, съобщи Медведев.

„ Да, не сме мислили за това преди време, само че стана належащо да стартираме ново произвеждане на оръжия. Съветският съюз, подсещам, с цел да реализира баланс с нацистка Германия по време на Великата отечествена война, лиши му няколко години, само че това не се случи незабавно - появиха се Т-34 и Катюши, и по този начин нататък “, напомни Медведев.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност е уверен, че съветският Т-90М " Пробив " по своите тактико-технически характерности превъзхожда западните мостри на „ Леопард “ и „ Ейбрамс “.

„ Напълно явно е, че да вземем за пример същият танк Т-90М „ Пробив “ е най-новият ни танк. Но съгласно мен в този момент това е най-хубавият танк в света. В света! Той сигурно е по-добър от „ Леопард “, от „ Чаланджър “, от „ Ейбрамс “, в това число във връзка с своите тактико-технически данни, даже във връзка с подобен съставен елемент като маса “, споделя Медведев. Политикът означи маневреността на „ Пробива “, скоростта и положителната бойна работа. Според заместник-председателя на Съвета за сигурност „ най-важното е в този момент всичко това да се създава в нужните размери “. И за това, съгласно него, се започват нови индустриални мощности в Русия.

Най-простото пресмятане демонстрира, че такава скорост значи произвеждане на пет танка дневно. Според Медведев подобен ритъм е изцяло изпълним, защото съветският военно-промишлен комплекс се е трансформирал доста.

„ Военно-промишленият комплекс набра обороти, работи интензивно, множеството предприятия (говоря за това от първа ръка, само че тъй като карам към тях) работят на три смени, работят, както се споделя, от колела - непосредствено дават всичко за войските, създават най-модерните съветски типове оръжия, да, също и в обстановка, в която те в действителност се пробват да ни лишат от съставни елементи, стопират кислорода в избрани региони “, добави Медведев.

Общият брой на танковете, които Русия има в арсенала си, е сред 10 000 и 12 000, счита белоруският боен специалист Александър Алесин. „ По едно време, съгласно Виенския документ, те са били изтеглени оттатък Урал и са оставени там на склад за 30 години. Хиляда и половина танка е една шеста от това число. Най-вече има модели Т-72, които се трансформират в Т-72 Б3М, които не отстъпват нито на „ Леопард “, нито на „ Ейбрамс “. Количеството, за което приказва Медведев, не е толкоз рандеман на нови, а по-скоро „ възобновяване “ на остарели ресурси “, изясни Алесин.

В резултат на това през идната година и половина Москва ще има най-мощния брониран пестник освен на нашия континент, само че и в Евразия. Това ще стане доста мощен мотив в договарянията със западните „ сътрудници “, предвижда Алесин.

„ Вярно, поражда доста значима задача - да се обезпечат танковите фабрики с съставни елементи за такава рационализация. Тук има тясно място. Мисля, че Китай ще ни помогне с детайли на електронна база данни - и вследствие на това трудността ще бъде преодоляно от силите на Русия и Беларус “, надява се анализаторът. Той счита оповестеното от Медведев движение за напълно реалистично.

„ Преобладаването на силите на бойното поле в действителност към този момент е реализирано. Факт е, че след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики западните страни стопираха да актуализират своя танков флот. Много фабрики бяха затворени, мощностите бяха съкратени. За да модернизират актуалните си модели или да пуснат нови в този момент, ще са нужни доста старания, време и пари. Така че думите на Медведев са доста сериозна рекламация “, сподели белоруският специалист.

Вадим Козюлин, началник на отдел в Дипломатическата академия на съветското Външно министерство, счита, следвайки Алесин, че надали е реалистично да се създават толкоз доста нови бронирани машини, за които приказва Медведев, а най-вероятно става дума за рационализация на остарели арсенали. „ Според открити данни по време на разпадането на Съветския съюз Русия получи 6400 танка, множеството от които от този момент са унищожени, бракувани, нарязани “, напомня Козюлин.

„ Много бронирани машини просто бяха „ паркирани “ на територията на фабрики, някъде зад ограда, навън - и те ръждясваха там дълги години. За страдание този способ на „ постепенно изхвърляне “ беше постоянно срещан. Следователно съставителите на справочниците не са броили тези машини. В резултат на това годишникът на военния баланс за 2020 година преброи 2750 танка в Русия и 987 транспортни средства в Украйна. ВСУ бяха въоръжени главно с модели Т-64. Имаше към седемстотин от тях - в разнообразни модификации. В същото време бронираните машини там също стояха зад ограда навън в продължение на години, т.е. „ на склад “ - те бяха повече от хиляда, т.е. общо в Украйна до 24 февруари предходната година имаше повече от две хиляди танка ”, акцентира Козюлин.

„ По принцип към момента имаме потенциал - няколко танкови завода, в това число „ Уралвагонзавод “. Вероятно в този момент зад оградата излизат подготвени машини от складовете, ремонтират се, актуализират се, усъвършенстват се “, допуска Козюлин. „ Във всеки случай, в случай че обещанието на Медведев бъде изпълнено, това ще значи доста висок ритъм на работа на нашия военно-промишлен комплекс - висок за всички международни стандарти. Ясно е, че вследствие на това на бойното поле в зоната на НВО би трябвало да възникне мощна диспропорционалност в интерес на Русия “, добави той.

Според другите оценки общо Украйна може да получи към 100 модерни западни танка. По-рано Киев към този момент получи от чужбина 350-400 танка руско произвеждане, основно Т-72.

В парично отношение модернизацията на един танк е „ към 30% от себестойността на производството на нов сходен танк “, изясни пред МК военният специалист Алексей Леонков и точно посредством такава рационализация, съгласно него, ще се реализира приблизително произвеждане от пет танка дневно, за което споделя Медведев. Леонков не изключва, че подобен остарял модел като Т-64 - или по-точно Т-62М, също ще бъде " осъвременен ". Може би тези машини са „ морално остарели, само че могат да се употребяват като танкове за поддръжка на пехотата “. Те не могат да вземат участие в противотанкови борби, макар че елементарно могат да се оправят с леко бронираните транспортни средства - бронетранспортьори, бойни машини на. Те могат да бъдат потребни и за втория ешелон войски в защита, когато ще би трябвало да пандизите пролуките, в случай че съперникът натрупа големи сили и пробие първата линия, признава Леонков.

Миналата седмица немското издание Die Welt разгласява лично изследване, което дава оценки за темповете на работа на съветската танкова промишленост. По-специално, изданието прави оценка потребностите на съветския фронт като двеста бронирани машини на месец. Изданието твърди, че всеки месец „ Уралвагонзавод “ създава не повече от 20 съвременни танка Т-90.

И защото потребността от танкове е 10 пъти по-голяма, предприятието модернизира и осем танка от по-стария клас Т-72 всеки месец. В други три завода се модернизират по 50 машини на месец, а в други два завода в развой на създаване възнамеряват да модифицират по 30 единици на месец. Както изяснява Александър Голц, специалист по военните въпроси и въоръженията в Шведския институт за външна политика, пред немското издание: „ В борбата на безсилие, която в този момент се води в Украйна, е по-разумно да се употребяват два остарели танка, в сравнение с един нов. ”

Руският " Комерсант " заяви през октомври, че друго дружество на военно-промишления комплекс, бронетанков ремонтен цех № 103, ситуиран в Атамановка в Забайкалския край, е получило държавна поръчка за ремонт и рационализация на 800 танка през идващите три години.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР