Руският военен журналист и ветеран доброволец в двете чеченски войни

...
Руският военен журналист и ветеран доброволец в двете чеченски войни
Коментари Харесай

Руски ветеран от двете войни в Чечня: Блицкриг няма да има. Украйна е готова за последната война

Руският боен публицист и деец доброволец в двете чеченски войни написа за обстановката в Украйна в радио " Ехо, Москва " разбор озаглавен:

" Няма да има блицкриг "  

" Фантастично. Това е нещо необикновено. Седмица с невероятни вести. САЩ утвърдиха прехвърлянето на американски преносими противотанкови ракети от Естония, Латвия и Литва и - най-важното – „ Стингърс “ към Украйна! Това се споделя в изказване на министерствата на защитата на балтийските страни.  Германия обаче блокира прехвърлянето на артилерийските си системи, но какво от това!

Положението с оръдията в Украйна не е толкоз сериозно, колкото с противовъздушната защита.  Сега Украйна ще има " Стингъри ".

Честно казано, не знам какви „ Стингъри “ са на въоръжение в балтийските страни и нямам предпочитание да го схвана - тъй като това несъмнено не е първото потомство от осемдесетте, което муджахидините употребяват в Афганистан. Въпреки че там " Stinger Basic " против съветските " Ми-8 " и " Крокодилите "    Ми-24  се демонстрираха доста добре. Но от този момент те са били модифицирани два пъти - RMP Block I и RMP Block II. И Украйна несъмнено ще получи RMP, втората или даже третата трансформация. 

Какво са " Стингърите "? По някаква причина на всички места пишат, че са за битка с ниско летящи цели. Нищо такова. Височината на провалянето им е до 3800 метра. Обхват - до четири километра и половина. Това значи, че несъмнено можете да забравите за безвредното потребление на атакуващи съветски хеликоптери, а щурмовите самолети ще би трябвало да атакуват цели от височина към пет километра. 

Освен това RMP Block II е в положение да поразява цели в условия на интензивни разстройства - с радарни и топлинни клопки - а ракетата може да има и трансформация земя-земя, която може да уцели както неподвижни обекти, по този начин и движещи се, в това число в морето. 
И черешката на тортата - Stinger е кадърен да смъква даже крилати ракети вид " Калибър "!



Преди към три години започнах да пиша за това по какъв начин Украйна се готви за последната война. Каквото е било там към този момент няма да бъде. Врагът се учи. Прави заключения. И към този момент няма да има алкохолици на пост. Няма да има преден взлом към Маринка от силите на бригада „ Призрак “. 

Защото втората серия този път ще стартира не с антимайдани за съветския свят, а с ракетни и въздушни удари. 

От дълбините на Украйна. 

За всички вероятни обекти. За хранилища, бази, горива и смазочни материали, заводи, транспортни възли, контролни центрове, заводи, лечебни заведения и други инфраструктурни уреди. 
Така че не се вълнувайте за Харков - той въобще не е извънреден. 

Сега ситуацията е друго и всички схващат това. 

Какво значение имат системите за противовъздушна защита в такива условия? Еднократната масирана офанзива в този момент ще бъде сложна. Русия няма да има условия „ като на стрелбище “ за авиационни и оперативно-тактически ракетни системи. 
Руснаците към този момент няма да имат лек блицкриг по маратонки около димящи кратери, защото Украйна има 3 хиляди противотанкови управляеми ракети последно потомство.

Те са от вида " стреляш и забравяш ", тъй като сигурно ще унищожи съветския танк.

Не е явен броят на " Стингърите ".

Учението „ Нептун ” в Средиземно море, което ще стартира вдругиден, с присъединяване на група авионосци и самолетоносачът CARL USS Harry S. Truman
Флотът на НАТО в Черно море – Испания през вчерашния ден незабавно изпрати своя унищожител.
Британското външно министерство през днешния ден разгласи основаването на тристранен съюз " Британия-Полша-Украйна " точно за отбрана на Украйна, а Лондон беше този, който инициира този съюз. 
Вчера в Сената на Съединени американски щати беше импортиран ПРОЕКТ ЗА ЛЕНД-ЛИЗ* ЗА УКРАЙНА. Това е безспорна " бомба ". Това е за първи път след Втората международна война. Прочетете още веднъж! САЩ ще доставят оръжие на Украйна. Ленд-лиз. За битка с агресора. И този път агресорът не е Хитлер. Усетете паралелите. 

Холандският външен министър сподели, че страната й ще трансферира два F-35 в предната база на НАТО в България с оперативна задача да „ подкрепи Украйна при положение на ескалация на нейната граница “. F-35 е пето поколение изтребител. Чехите доставят 152 мм снаряди от много време. САЩ доставят лодките. Великобритания доставя противотанкови ракети. Турция доставя Байрактарс. Дроновете Global Howk облитат границите на Украйна съвсем всеки ден, а от време на време и три пъти дневно. Е, има „ дребни неща “ - хъмви, съоръжение, мобилни лечебни заведения, заеми, това е всичко. 

Владимир Владимирович. Напразно си се катерил да се показваш, с цел да те видят. Много на вятъра.  Рубиконът е преминат. Прагът е преминат с думи и документи. От нотки на митинг Западът се обърна към деяние. И мисля, че Кремъл в този момент е в потрес. Той взриви своя блицкриг. Буквално за тези две седмици.

Докато Байдън и Блинкен слушаха нелепостите за алените линии и подвизите на дедите ни през Втората международна война и кимаха глави в символ на единодушие, сътрудниците усилиха доставките на оръжия за Украйна с такива темпове и такива оръжия, които ме държат безсънен нощем.

Сега главното е да имате време да въоръжите нашата армия с тези оръжия. 

Сега Русия разполага с към 3300 танка. 

Сега Украйна има към 3000 джавелина и леки противотанкови оръдия NLAW и 8000 Stugns и Corsair. 

Добре дошли в пъкъла. 

Въпреки обстоятелството, че отново дублирам, Украйна за Байдън в началото не беше на първо, пето или даже десето място. 

Той пристигна с реториката за битка с Китай. 

И в случай че Кремъл имаше малко повече схващане за обстановката, даже малко, в този момент Белият дом щеше да наложи наказания против Пекин, „ Северен поток “ към този момент щеше да бъде сертифициран и работещ. 

Но не. Решихме да начертаем червени линии. 

Бог да пази Дънинг-Крюгер! 

Но въпреки всичко ще има светлина в тунела. Защото с Украйна към момента има слаба връзка.

Това е обществената администрация. 

Защото колкото и да пишете, колкото и да казвате, че ще бъде това и това, знайте, че няма да има алкохолици, а Искандери и би трябвало да се подготвите за тях. 

Точно това е тактиката на Русия сега. 

Например, една от нейните доктрини за окупацията на Балтийските страни е тактически нуклеарни удари по столици за потрес на НАТО и бърза окупация в границите на 100 часа. Ако се вместите в 100 часа, добре. Ако не, не. 

Не знам доколко действителността се стопи в бункера на Кремъл, само че считам, че вероятността да бъде ударен от хиперзвукови оръжия или даже тактически нуклеарни оръжия е надалеч от нула. 

Преди месец съветската войска щеше да има достатъчните три дни, с цел да направи доста неприятни неща. 

И в този момент тя е лишена от това преимущество. 

Сега, в случай че армията на Украйна е наситена с Javelins и Stingers, даже и в положение на цялостен безпорядък, в случай че това се случи, ще има огнища на опозиция, които ще могат освен да ударят обкръжението и да го деморализират, само че и да проведат интервенции по въздържане по цялата фронтова линия, даже в тила и в градовете ни. 
Защото схемата " един човек - един изстрел - един танк " или " един човек - един изстрел - един хеликоптер " е работи необикновено. 
Точно това може да даде време на Украйна да се възвърне, активизира и построи защита. 

За първи път през тези съвсем три години, с изключение на упованието на наближаващата чернота, изпитах ярко възприятие на пламнала вяра. "  

*Lend-lease - държавна стратегия, според която Съединените американски щати снабдяват своите съюзници през Втората международна война с боеприпаси , съоръжение, храна , здравно съоръжение и медикаменти, стратегически суровини , включително петролни продукти . Основните клиенти на Съединените щати са страните от Британската общественост на нациите и СССР .

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР