Руският външен министър заяви на пресконференция в Ню Йорк, че

...
Руският външен министър заяви на пресконференция в Ню Йорк, че
Коментари Харесай

Регионите в Украйна, където се провеждат референдуми, ще са под „пълна защита“ на Русия

Руският външен министър съобщи на конференция в Ню Йорк, че районите на Украйна, където се организират референдуми за присъединение към Руската федерация, ще бъдат под „ цялостна отбрана “ на Русия, в случай че бъдат анексирани, заяви Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7153
Лавров направи тези изказвания след словото си пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

„ След тези референдуми Русия, естествено, ще почете изразената воля на тези хора, които от доста години страдат от издевателството на неонацисткия режим “, сподели съветският външен министър.

На въпрос дали Русия би имала учредения да употребява нуклеарно оръжие за отбрана на анексирани райони на Украйна, Лавров отговори, че съветската територия, в това число територията, „ в допълнение вписана “ в съветската конституция в бъдеще, „ е под цялостната отбрана на страната “.

„ Всички закони, доктрини, концепции и тактики на Руската федерация са в действие за цялата й територия ", сподели той, като загатна съответно доктрината на Русия за потреблението на нуклеарни оръжия.

В четвъртък някогашният съветски президент, съдружник на президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, предизвести, че всички оръжия в арсенала на Москва, в това число стратегически нуклеарни оръжия, могат да бъдат употребявани за отбрана на териториите, присъединени към Русия.

В коментар на изказването на Лавров и на по-ранното изявление на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, че не блъфира за потреблението на нуклеарно оръжие, украинският външен министър Дмитро Кулеба дефинира думите им като „ безотговорни “ и „ изцяло неприемливи “.

„ Украйна няма да се съобщи. Ние призоваваме всички нуклеарни сили да реагират незабавно и да покажат ясно на Русия, че сходна изразителност слага света в заплаха и няма да бъде толерирана “, написа Кулеба в Туитър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР