Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че западните държави си

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че западните държави си
Коментари Харесай

Лавров: Западът си играе с огъня, одобрявайки изтребители на Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че западните страни си „ играят с огъня “ , като се съгласяват да дават на Украйна създадени в Съединени американски щати изтребители F-16. Той назова това това „ неприемлива ескалация “ на спора , осведомиха от „ Агенция Франс Прес “.

„ Това е игра с огъня, без подозрение “, съобщи външният министър Сергей Лавров в фрагмент от изявление за съветска телевизия, оповестено в обществените мрежи. Той осъди опита за „ намаляване на Русия “ от страна на „ Вашингтон, Лондон и техните спътници в Европейски Съюз “. Според съветския външен министър на Запад също има рационални хора, които са наясно с последствията от сходна военна помощ .

„ В западните политически кръгове към този момент се приказва за колонизиране на Русия, което значи разчленяване на страната ни. Това е игра с огъня “, означи външният министър. Лавров уточни, че думите на началника на Генералния щаб на Съединени американски щати Марк Мили, че Украйна няма да върне изгубените територии , са първата стъпка към разбирането на действителната обстановка.

На 27 май украинското министерство на защитата съобщи, че се нуждае от 48 изтребителя F-16 от четвърто потомство , с цел да може страната да „ доближи границите от 1991 година “ , имайки поради връщането на всички територии, присъединени към Русия.

Западните страни усилиха военната и финансовата поддръжка за Украйна на фона на войната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР