Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Лондон умишлено се

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Лондон умишлено се
Коментари Харесай

Лавров: Лондон умишлено подкопава отношенията с Москва

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Лондон съзнателно се старае да подкопае връзките с Москва, заяви ТАСС.

„ Няма подозрение, че сегашното английско управление съзнателно пое курс, целящ утежняването на двустранните връзки “, разяснява Лавров по време на аудиенция в Токио, където беседва с японския си сътрудник Таро Коно.

„ Ако продължат да следват този курс и решат да подхващат нови дейности против Русия… правилото на взаимност към момента е в действие “, добави съветският посланик.

Москва се надява, че Токио ще помогне за установяването на разговор с Лондон, който да обясни местонахождението на Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия, както и последните развия по следствието на покушението.

„ Изразихме вяра, че нашите японски другари ще поддържат контакт с Англия, с цел да ни оказват помощ да разберем две неща – къде се намират господин Скрипал и неговата щерка и за какво английското държавно управление произнесе своята присъда, откакто следствието ще отнеме месеци “, сподели Лaвров.

Според съветският външен министър Москва ще продължи да упорства за „ съдействие в цялостно сходство с Конвенцията за химическите оръжия “. Лавров акцентира, че поставените от Русия въпроси са „ изцяло професионални, ясни и съответни “ и че това не може да се каже за позицията на английското държавно управление.

Японският външен министър Таро Коно е споделил, че най-важното нещо е да бъдат изяснени всички обстоятелства към случая.

В края на своето изявление Лавров прикани Англия „ да се успокои “ по случая „ Скрипал “.

„ Би било добре за всички, изключително за Лондон, в случай че английските управляващи спрат да нервничат и опитат да запазят успокоение “, съобщи Лавров.  

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР