Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че антируският характер в

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че антируският характер в
Коментари Харесай

Лавров: Антируският характер на срещата на Г-7 е очевиден

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че антируският темперамент в работата на Г-7 е явен и че Москва е подготвена търпеливо да пази позициите си, съобщи ТАСС.

„ Що се отнася до резултатите от срещата на външните министри в Торонто, несъмнено, русофобският темперамент там е явен “, съобщи Лавров, който сега е на посещаване в Пекин.

„ Ще пазиме позицията си търпеливо и ще чакаме нашите сътрудници да осъзнаят, че тази политика води в задънена улица “, добави той.

Същевременно с това Лавров означи, че главните въпроси, които съставляват интерес за интернационалната общественост, се разискват в други формати.

„ Политическите и военно-политическите въпроси се разискват в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, и в Организация на обединените нации като цяло, а икономическите тематики, несъмнено, не могат да бъдат решени отвън рамките на г-20 “, разяснява съветският външен министър.

Русия беше главната тематика в дневния ред на двудневната среща на външните министри на страните от Г-7, в която участваха представители на Канада, Франция, Германия, Италия, Англия, Япония и Съединени американски щати, а също по този начин и висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини.

 В общо изказване присъстващите на срещата упрекнаха Москва в дестабилизиране обстановката в света и обявиха, че  могат да вкарат нови наказания против Русия обстановката в Донбас, Източна Украйна.

Лавров също по този начин разяснява и обстановката в Близкия изток като съобщи, че Съединени американски щати нямат желание да изоставен Сирия, макар изявленията на Доналд Тръмп, който съобщи неведнъж, че желае да изтегли американските бойци от арабската страна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР