Руският външен министър Сергей Лавров започна посещение в Китай в

...
Руският външен министър Сергей Лавров започна посещение в Китай в
Коментари Харесай

Лавров призова Китай и Русия да намалят употребата на щатски долари

Руският външен министър Сергей Лавров стартира посещаване в Китай в понеделник с апел към Москва и Пекин да понижат зависимостта си от щатския $ и западните платежни системи, за да се опълчват на това, което той назова идеологическата стратегия на Запада , оповестява " Ройтерс ".

Очаква се Лавров да организира диалози с китайския си сътрудник в миг, когато връзките на двете страни с администрацията на американския президент Джо Байдън са мощно обтегнати .

в тежки договаряния в Аляска, до момента в който съветският дипломат дойде в Москва в неделя за съвещания, откакто.
 Китай усеща
Китай усеща " мощна миризма на барут и драма " в договарянията със Съединени американски щати

За Съединени американски щати дейностите на Китай заплашват учредения на правила ред, който поддържа световната непоклатимост

Русия е пред нов кръг от американски наказания поради това, което съгласно Вашингтон е интервенция в президентските избори през 2020 година, което Москва отхвърля.

В диалог с китайски медии преди началото на визитата си Лавров съобщи, че Москва и Пекин са принудени да се развиват без значение от Вашингтон , с цел да осуетят опитите на Съединени американски щати да лимитират софтуерното им развиване.

" Трябва да понижим рисковете от наказания, като укрепим нашата софтуерна самостоятелност , като преминем към заплащания в националните ни валути и световните валути, които служат като опция на $ ", сподели Лавров, съгласно стенограмата на изявлението, оповестено в понеделник.
 Лавров вкара нов термин в политологията след оскърблението на Байдън
Лавров вкара нов термин в политологията след оскърблението на Байдън

В арсенала на водачите от Запада се появи нов феномен - фейкова (фалшива) и фрийкова (откачена, анормална) дипломация

" Трябва да се отдалечим от потреблението на интернационалните платежни системи, следени от Запада ", добави той.

Преди неговото посещаване китайски държавен вестник The Global Times допусна, че пътуването на Лавров е знак за това какъв брой тясна съгласуваност сред Китай и Русия ще компенсира въздействието на това, което се дефинира като " основаване на проблеми от страна на Съединени американски щати . "

" Времето за визитата на Лавров е удивително, защото значи, че Русия е първата страна, с която Китай споделя информация и отзиви по основни въпроси след връзката лице-в-лице сред Китай и Съединени американски щати ", добавя китайската медия.
 За Байдън Русия е част от казуса, а не от решението
За Байдън Русия е част от казуса, а не от решението

В последната седмица Мартин Табаков вижда индикации, че новата администрация в Белия дом ревизира " английската ” си политика на Съединени американски щати по отношение на Азия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР