Руският външен министър Сергей Лавров в телефонен разговор с държавния

...
Руският външен министър Сергей Лавров в телефонен разговор с държавния
Коментари Харесай

Лавров разкритикува Помпео в телефонен разговор за убийството на Сюлеймани

Руският външен министър Сергей Лавров в телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео акцентира, че убийството на иранския военачалник Касем Сюлеймани е жестоко нарушаване на интернационалното право.

Това се показва в изказване на съветското външно министерство, оповестяват международните информационни организации, представени от "Фокус ".

"Ситуацията по отношение на убийството на командира на спецчастите „ Кудс “ на Иранския ислямски революционен корпус Касем Сюлеймани от страна на американските сили по време на офанзива против летището в Багдад беше разисквана ", означиха от съветското външно министерство.

Лавров акцентира, че целенасочените дейности Съединени американски щати - член на Организация на обединените нации, за елиминиране на длъжностни лица на друга страна от организацията, освен това на територията на трета суверенна страна без нейното познание, е жестоко нарушаване на правилата на интернационалното право, и сходни дейности би трябвало да бъдат наказани.

Руският министър също по този начин прикани Вашингтон да се откаже от противозаконните способи за принуждение и да реши проблемите си посредством договаряния.

"Лавров посочи, че тази стъпка на Съединени американски щати ще докара до съществени последствия за районния мир и непоклатимост, тя не способства за напъните за намиране на решение на комплицираните проблеми в Близкия изток, а в противен случай, води до нова ескалация.

Москва приканва Вашингтон да се откаже от противозаконните способи на принуждение, с цел да реализира задачите си на интернационалната сцена и да реши всички проблеми с договаряния ", обявиха от дипломатическата работа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР