Руският външен министър Сергей Лавров предупреди представителите на администрацията на

...
Руският външен министър Сергей Лавров предупреди представителите на администрацията на
Коментари Харесай

Лавров предупреди САЩ да се въздържат от провокации, които биха провалили срещата с КНДР

Руският външен министър Сергей Лавров предизвести представителите на администрацията на Съединени американски щати да се въздържат от провокативни дейности, които биха провалили срещата Доналд Тръмп и водача на КНДР Ким Чен Ун.
" Дори в миг, когато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп афишира, че е подготвен да се срещне със севернокорейския водач Ким Чен Ун и да позволи всички проблеми, представители от администрацията му упорстват да се продължи натиска върху Пхенян. Това не е признато в дипломацията ", посочи Лавров.
" Когато една намира се уговаря е значимо да се съблюдават договореностите, а не да се приканва към дейности, които биха могли да се изтълкуват като провокации, целящи неуспеха на срещата на върха ", добави той.
Припомняме, че на 8 март представител от Сеул съобщи пред кореспонденти във Вашингтон, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изразил подготвеност да се срещне с Ким Чен Ун през май. На идващият ден обаче, прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс сподели, че среща сред двамата водачи няма да има, до момента в който Северна Корея не предприеме съответни дейности, с цел да спре нуклеарното си развиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР