Руският външен министър Сергей Лавров осъди незаконното присъствие на водените

...
Руският външен министър Сергей Лавров осъди незаконното присъствие на водените
Коментари Харесай

Лавров: САЩ, Великобритания и Франция са пряко замесени във войната в Сирия

Руският външен министър Сергей Лавров осъди противозаконното наличие на водените от Съединени американски щати съдружни войски в Сирия. Той дефинира дислоцирането на западни войски на територията като "пряка интервенция във войната ", оповестяват съветски медии.

"Има специфични сухопътни сили в Сирия от Съединени американски щати - те повече не отхвърлят, Англия, Франция и други страни ", сподели Лавров в изявление за държавната медия на Казахстан. Това е не толкоз "прокси война ", а директна интервенция във войната, акцентира той, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него американската коалиция е "нелегитимна " от позиция на интернационалното право и Хартата на Организация на обединените нации.

"Но ние сме реалисти и разбираме, че не можем да се борим с тях. Така че ние координираме дейностите си минимум, с цел да предотвратим нежелани конфликти. Нашите военни непрекъснато са по отношение на американските командири, които водят интервенцията на сирийска територия ", сподели още Лавров.

Агенция "Ройтерс " оповестява, че хиляди цивилни бягат от градовете си поради яростни конфликти на две разнообразни места в Сирия. Най-малко 10 000 души са избягали поради въздушни удари на сирийската войска над Източна Гута до столицата Дамаск. Най-малко 30 цивилни са починали при въздушни удари в анклава Източна Гута, обявиха от Сирийския център за наблюдаване на човешките права. В северния район Африн повече от 150 000 души са избягали през последните дни поради офанзивата на турската войска против сирийските кюрди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР