Руският външен министър Сергей Лавров обвини САЩ, Франция и Великобритания,

...
Руският външен министър Сергей Лавров обвини САЩ, Франция и Великобритания,
Коментари Харесай

Лавров: С ударите в Сирия Вашингтон навреди на мирния процес в Женева

Руският външен министър Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, Франция и Англия, че с ударите си в Сирия този месец са навредили на мирните договаряния, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" На 14 април в Сирия бяха бомбардирани освен измислените химически обекти, а и женевските договаряния ", водени под егидата на Организация на обединените нации, съобщи Лавров след среща в Москва с пратеника на Организация на обединените нации за Сирия Стафан де Мистура.

След срещата на върха на президентите на Русия, Турция и Иран бяхме покрай възобновяване на договарянията сред враждуващите страни в сирийския спор. Тази опция беше провалена от ударите, акцентира Лавров.

Де Мистура съобщи от своя страна, че е належащо да се понижи напрежението, обвързвано с спора в Сирия. Според него каналът за връзки сред Москва и Вашингтон продължава да работи, означи Агенция Франс Прес.

" Нуждаем се освен от военна, а и от политическа деескалация. Надявам се, че това ще стане допустимо с нови диалози ", акцентира пратеникът на Организация на обединените нации. Той изрази удовлетворение, че макар случилото се предходната седмица Русия се стреми към започване на политически развой и добави, че " е значимо да обърнем страницата с това хипотетично химическо нахлуване ".

Под егидата на Организация на обединените нации в Женева се организираха няколко безплодни договаряния сред режима в Дамаск и опозиционни групи. Те не съумяха да реализират съглашение по въпроса за предаване на властта и нарушаванията на примирието пречеха в допълнение, напомня Агенция Франс Прес. В същото време Москва, Техеран и Анкара поддържат мирния развой в Астана, който докара до установяването на четири зони за деескалация, целящи да понижат конфликтите в Сирия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР