Руският уролог Николай Захарченко посочи няколко групи хора, на които

...
Руският уролог Николай Захарченко посочи няколко групи хора, на които
Коментари Харесай

Тези хора не бива никога да ядат диня

Руският уролог Николай Захарченко уточни няколко групи хора, на които не се предлага да ядат най-търсения през лятото плод - динята. Лекарят акцентира, че съвсем всеки, даже и хората със захарен диабет, могат да ядат от този плод, макар че има ограничавания за количеството плодове, което могат да изяждат.

Динята обаче крие заплаха за една по-специална група хора - тези, страдащи от отоци. Хапването на този плод може единствено на утежни положението им, написа jenata.blitz.bg.

Според Захарченко тъмните дини са най-полезни, а не рано узрелите, тъй че е по-добре да не ги купувате при започване на лятото.

Динята е плод, който се състои съвсем напълно от вода. Яденето на доста огромно количество от него ще провокира диуретичен резултат. Ако човек има пясък в бъбреците или камъни, това ще улесни прекосяването им.

Лекарят добави още, че дините освен отстраняват съществуващия пясък и камъни в бъбреците, само че също по този начин предотвратяват появяването на нови. Това се дължи точно на диуретичните свойства на динята.

Захарченко акцентира, че когато се появи оток след ястие на любеница, коства си да се свържете с терапевт, който ще дефинира дали казусът е обвързван с бъбреците или сърцето и ще насочи към съответния експерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР