Руският технологичен гигант Yandex се е споразумял с TCS Group

...
Руският технологичен гигант Yandex се е споразумял с TCS Group
Коментари Харесай

Yandex ще купи най-голямата онлайн банка за 5,5 млрд. долара

Руският софтуерен колос Yandex се е споразумял с TCS Group за придобиването на най-голямата онлайн банка Tinkoff, която е с повече от 10 милиона клиенти в цяла Русия.

Сделката е за 5.48 милиарда $, или 27.64 $ за всяка акция. Съобщението за нея тласна акциите на Yandex с 15% нагоре в сряда, само че провокира и ликвидация в TCS GDR's в Москва. В Лондон пазарните стойности на TCS GDR набъбнаха с 5,8% до 27,50 $ за брой.

От Yandex потвърдиха, че водят договаряния за пазаруване на 100% от банката, а финалните условия на договорката ще зависят от осъществената надлежна инспекция и спомагателното договаряне.

Олег Тинков, създателят на TCS Group, който се бори с остра левкемия и му беше трансплантиран костен мозък през юли, съобщи, че нищо няма да се промени за клиентите на Tinkoff, които ще се възползват единствено от договорката. „ Това не е продажба, а по-скоро обединение “, написа той в профила си в Instagram.

Yandex постоянно е именуван „ съветския Гугъл “, основан е от неговия основен изпълнителен шеф Аркадий Волож през 90-те години и е прераснал от търсачка до даване на услуги, доставка на храна, музика и видео стрийминг технологии. В Русия все още компанията има по-голям пазарен дял от Гугъл.

През август софтуерният колос разгласи стартирането на Yandex Go, първото супер приложение в Европа, което разрешава на потребителите да поръчат такси, да споделят коли, да пътуват с персонален водач или да се възползват от направления и графици на надземен превоз. Също по този начин предлага бърза доставка на ястия и хранителни артикули, както и доставка на товари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР