Руският следствен комитет обяви образуването на наказателно дело срещу прокурора

...
Руският следствен комитет обяви образуването на наказателно дело срещу прокурора
Коментари Харесай

Русия отговори с дело срещу МНС след заповедта за арест на Путин

Руският следствен комитет разгласи образуването на наказателно дело против прокурора и съдиите от Международния углавен съд (МНС) в Хага , които в петък оповестиха за депортирането на украински деца и издадоха заповед за ареста му, оповестява Руската работа на Би Би Си.

В петък ръководителят на съветския Следствен комитет (СК) Александър Бастрикин подреди инспекция по отношение на решението на МНС, което. Русия като цяло не признава юрисдикцията на Международния углавен съд в Хага. Сега следователят оповестява, че е формирано наказателно дело.

" Следственият комитет на Русия образува наказателно дело против прокурора на Международния углавен съд Карим Ахмад Хан, съдиите от Международния углавен съд Томоко Акане, Росарио Салваторе Айтала и Серхио Херардо Угалде Годинес ", се споделя в известието в " Телеграм " канала на Семеен кодекс.

Следственият комитет твърди, че преследването на президента Владимир Путин и детския омбудсман от МНС е явно нелегално, защото няма учредения за наказателна отговорност.
 Медведев си показва една ракета „ Оникс “ от Северно море по съда в Хага
Медведев си показва една ракета „ Оникс “ от Северно море по съда в Хага

Заповедта за арест на Путин срутва системата на интернационалните връзки

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, че решението на Международния углавен съд (МНС) да издаде заповед за арест на президента Владимир Путин е знак за " явната неприязън " , която съществува против Русия и против Путин персонално.

Русия не е страна по Римския статут, който е в основата на действието на Съда, което значи, че заповедта няма правна мощ в Русия. Този ход обаче може да попречи на пътуването на Путин до която и да е от 123-те страни, които признават юрисдикцията на МНС.

Припомняме, че се очакваше съветският водач да посети Южна Африка през август , с цел да участва на срещата на върха на БРИКС. Република Южна Африка обаче е страна, признаваща юрисдикцията на МНС, което значи, че тя би трябвало да се съобрази със заповедта на арест на съветския президент.

Президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса съобщи в неделя, че, само че не отговори ясно дали там биха арестували Путин , в случай че дойде за срещата на БРИКС.
 Съединени американски щати не признават МНС, само че одобряват заповедта за арест на Путин
Съединени американски щати не признават МНС, само че одобряват заповедта за арест на Путин

Вярват, че Москва е направила закононарушения в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР