Руският следствен комитет образува наказателно дело срещу прокурора на Международния

...
Руският следствен комитет образува наказателно дело срещу прокурора на Международния
Коментари Харесай

Защо не изпратят и Байдън при Навални?

Руският следствен комитет образува наказателно дело против прокурора на Международния углавен съд (МНС) и трима от неговите съдии, подписали заповед за арест на съветския президент Владимир Путин. В известието на Следствения комитет на Руската федерация се показва, че тези дейности са явно противозаконни, защото няма учредения за привличане на съветския водач към наказателна отговорност.

И това към момента е много мека подготовка на дейностите на тези лица. Основната причина за умишлената незаконосъобразност на дейностите на съдиите от МНС е крещящата липса на пълномощия на този съд.

Нека ви припомня: предходната седмица МНС издаде заповед за ареста на Владимир Путин. На съображение, че той „ евентуално е забъркан в противозаконното депортиране и прекачване на деца от Украйна в Русия “.

Няма твърди доказателства за " присъединяване " измежду по този начин наречените съдии, заседаващи в Хага. Както и обстоятелствата по самото депортиране. За което считат, както се споделя, без да им мигне окото, доброволното пренасяне в мирните градове и села на Руската федерация на децата в неравностойно състояние от многострадалния Донбас.

Но главното тук е да се угоди на задграничния хегемон. Това е, което МНС, официално неотчетен пред никого, само че постоянно получаващ политическа и финансова поддръжка от Европейски Съюз, старателно прави. Хегемонът реагира стремително.

Не беше минал и ден от оповестението на решението за ареста на Путин, когато янките в лицето на настоящия им водач Байдън го утвърдиха обществено.

„ Путин е направил военни закононарушения! “, сподели възрастният чичо Джо. Или не знае, или е не запомнил, по отношение на бързо отслабващата си памет, че даже за страната му Хагският съд не е еднакъв на декрет. Вашингтон не го признава.

Кремъл реагира умерено на " президентската заповед ". Москва в миналото е взела участие в създаването на Римския статут на МНС. През 2000 година тя подписва съглашение. Но шестнадесет години по-късно тя отхвърля да бъде член.

А Хагският углавен съд не е включен в структурата на Организация на обединените нации. Което е не по-малко значимо. Така че неговите решения са празни думи за нас. Отдавна се знае по какъв начин ги " ваят " там.

Така Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Руската федерация, акцентира:

„ Ние виждаме (сега) подобен брой намерено враждебни прояви в света по повод както на нашата страна, по този начин и на президента!.. Фиксираме това, само че в случай че вземем всяка една драговолно, тогава нищо положително няма да излезе от това. Отнасяме се (с тях) умерено и продължаваме да работим. Най-важното е, че президентът продължава да работи. "

И представители на съветското посолство в Съединените щати не останаха деликатни, сравнявайки политиката на Вашингтон с " бавна шизофрения ". И напомняйки на жителите на тази страна по какъв начин тяхното държавно управление нормално недоволства от интереса на МНС към нарушавания от страна на американците.

С една дума, това са нелепости с тази хагска заповед за съветския водач. Би било допустимо, както се споделя, да се отърсим и да забравим.

Освен това от 123 страни, утвърдили Римския статут на МНС, към една трета неотложно обявиха, че не желаят да се карат с Русия. Сред тях по-специално Бразилия, която е един от световните играчи. От страните в Европейски Съюз Унгария има твърда позиция. Неин представител не подписа решенията на хагските съдии за Путин. Обявявайки, че „ неговата страна го взема под внимание и не желае да го разяснява по никакъв метод “.

Забележителното в цялата тази история е арогантността, с която Западът взема решение ориста на обособени хора и цели страни, които избират да градят живота си по модели, разнообразни от тези на Запада.

Не е почнало през вчерашния ден. Не от украинската рецесия. Достатъчно е да изброим имената на международните водачи на тези самостоятелни страни, които по предложение на Съединените щати, посредством личните си ръце или съучастници, са били убити, екзекутирани или доведени до гибел по подправени обвинявания през последния четвърт век.

Слободан Милошевич , някогашен президент на Югославия, който умря в пандиза през 2000 година след няколко години очакване на присъдата на Хагския арбитражен съд. Шестнадесет години след гибелта му МНС, който по това време размени Международния арбитражен съд, изцяло оправда някогашния президент. Но обществено той не призна грешката на това, което е направил.

Саддам Хюсеин , президент на Ирак. През 2003 година американските и английските войски под претекст, че Ирак нелегално създава оръжия за всеобщо заличаване, започнаха война в тази страна. Три години по-късно Хюсеин е хванат и по-късно обесен. По-късно стана известно, че в Ирак няма оръжия за всеобщо поразяване.

Муамар Кадафи , Либия, През 2011 година Съединени американски щати предизвикаха държавен прелом в страната. Кадафи беше погубен от бунтовниците. Според Вашингтон той е " отговорен ", тъй като е лишил американците и британците от надзор върху техните петролни и газови полета и ги е принудил да затворят военните си бази.

Жовенел Моиз , президент на Хаити, 2021 година Той беше погубен, тъй като се осмели да не се подчини на номиналните " притежатели " - американци, които считат острова за собствен...

Сегашната заповед за арест на ръководителя на една от най-големите ( като територия най-голямата!) страни на планетата първоначално изглеждаше неуместна смешка на европейските русофоби. Решихте да се забавлявате на фона на траялата се геополитическа рецесия? Оказа се, че не се майтапят. Сериозно чакат Москва да се уплаши, да падне на колене и да изиска благосклонност.

Главната прокуратура на Руската федерация не остана длъжна. Тя отвори лична работа с МНС. Според известния ефирен водещ Дмитрий Кисельов може би би трябвало да отидем още по-далеч.

Например да се открие обвинително произвеждане с оповестяване на интернационално търсене и на Байдън. За неговата клюка и пренебрежение към съветската власт. Имаше толкоз доста обиди против Владимир Путин, че поради възрастта му се стига до „ доживотна присъда “!

Според Кисельов възможностите за екстрадиция на Байдън при положение, че републиканците, водени от Тръмп, се върнат на власт в Съединени американски щати, са огромни.

„ В този случай остарелият Джо ще има всички шансове да попадне в една колония с обичания си Алексей Навални, в случай че съветският съд не го помилва предвид на напредналата му възраст “, сподели Киселев.

„ За да бъде наказан и разгласен за интернационално търсене американският водач в отговор на решението на съда в Хага да арестува съветския президент Путин, Москва може да си сътрудничи с Китай и Иран “, споделя военният специалист Константин Сивков.

„ Можем да създадем Международен углавен съд, формиран от тези три страни, и да сложим президента на Съединени американски щати в листата с търсени лица. Никой не ни безпокои. За американския президент в този случай пътуването на всички места ще бъде затворено ", съобщи той.

На друго мнение е известният политолог, журналист и анализатор Ростислав Ишченко.

„ Не виждам смисъл Русия да стартира наказателно дело против Байдън. Дори единствено тъй като няма кой да ни го даде. Това е, първо ", - споделя Ростислав Владимирович.

- Второ, МНС, за разлика от нашата Генерална прокуратура, има законно интернационално право да изисква екстрадиция на тези, които счита за отговорни.

Трето, персонално за президента Путин настоящето условие на съда в Хага заплашва единствено с известно ограничаване на придвижването по света. Няма повече.

" СП ": Тоест " ужасното искане " на съдиите от Хага в реалност - небивалица?

- Ако беше по този начин, никой нямаше да се тормози. Не, това основава известно напрежение в връзките с други страни. В случая със западните. Усложнява визитите, договарянията.

Не е загадка, че персоналните срещи на водачите са освен обща замяна на отзиви, само че и избрани съглашения, които нормално се одобряват при закрити порти и не се оповестяват обществено. Дипломатическата активност също е лимитирана. С една дума - изолираност (частична - като се вземе поради юрисдикцията на МНС - " СП " ).

Можете, несъмнено, да поканите на вашето място, на вашата територия. Но, още веднъж, това не постоянно е комфортно за всички.

" СП ": Прилича на психическа офанзива!

- Това е правилно. Сега ще бъде мъчно за Русия да се свърже с сътрудници, които са утвърдили съглашението с МНС. Сред тях е Южна Африка, където през лятото би трябвало да се организира срещата на БРИКС. Те към този момент обявиха, че " са осведомени със законовите си отговорности ".

" СП ": Като направиха ангажимента в това време, че преди срещата на върха те въпреки всичко ще " обсъдят обстановката с разнообразни заинтригувани страни ".

- Дипломатически трик, най-вероятно... Може да има проблеми с Индия, защото е " подписала ". С Бразилия, върху която Съединени американски щати най-вероятно ще стартират да „ натискат “. Така се основават освен чисто морални проблеми, само че и предпоставки за възможен разкол с другарски сътрудници.

" СП ": Един ваш сътрудник е уверен, че тази история не би могла да мине без родната " пета колона "...

- Да, нищо не е останало в Русия от нея. Всичко е извън. в топлите страни.

Освен това на съдиите от МНС и тези, които ги ръководят, повярвайте ми, не им пука. Опитваха се да мътят водата, викайки, че Путин сякаш ги говил в СВО. Какво чухме: тъй че идете и се бийте! В Съединени американски щати от дълго време им е комплициран край.

Темата продължава политологът Дмитрий Солонников, шеф на Института за модерно държавно развиване.

- Ако ние, както няколко десетки други страни, не признаваме МНС, какво ни пречи да създадем свои правни институции? — пита Дмитрий Владимирович.

- Те са значими и нужни. По-специално, с цел да не се стига до обстановки като сегашната. Ние създадохме БРИКС и ШОС в наше време.

В момента сполучливи обещаващи интернационалните организации. Именно в тяхната рамка можете да организирате собствен личен правосъден интернационален орган. Там, където същинското, а не мислено, на един хегемон, интернационалното право ще доминира.

СП: Ще отнеме време. Русия има ли го?

- За задачата би трябвало да се работи интензивно. Може да се направи след няколко години. Заповедта за ареста на Путин е самият подтик, който, коства ми се, би трябвало да тласне нашето държавно управление към съответни дейности.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР