Руският шахматен гросмайстор Анатолий Карпов не може да си изкара

...
Руският шахматен гросмайстор Анатолий Карпов не може да си изкара
Коментари Харесай

САЩ отказаха виза на Анатолий Карпов

Руският шахматен гросмайстор Анатолий Карпов не може да си изкара американска виза към този момент няколко месеца, написа Ройтерс.
Приятел на Карпов, който има школа за шахмат в Ню Йорк, го поканил да преподава по време на летните лагери на школата.
68-годишният Анатолий Карпов, който е считан за един от най-великите играчи на нашето време, регулярно е посещавал Съединените щати от 1972 година
Карпов е подал молба за виза още през март и до момента чака отговор, споделя неговия другар, гросмайстор Максим Длуги.
" Той ненадейно беше извикан на изявление в посолството и го попитали: Ще се срещате ли с американски сенатори и конгресмени? Това би трябвало да се ревизира. ", споделя Длуги.
Служители в кабинетите на американската депутатка Каролин Малоуни и американския сенатор Чък Шумър се свързали с американското посолство в Москва от името на Карпов, с цел да питат какво става с визата му, съобщи БГНЕС.
От посолството им споделили, че молбата към момента се обработва и " все още няма потребност господин Карпов да дава в допълнение документи ".
Анатолий Карпов беше международен първенец по шах от 1975 до 1985 година От върха го измести Гари Каспаров, в едни от най-известните партии по шах на нашето време.
Дулги споделя, че Карпов образова млади шахматисти в Съединените щати в последните две години и в никакъв случай не е имал проблем с приемането на виза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР