Руският съюз на туристическата индустрия (РСТ) разполага с информация, че

...
Руският съюз на туристическата индустрия (РСТ) разполага с информация, че
Коментари Харесай

Възможно е европейските страни да възстановят издаването на визи за руски туристи

Руският съюз на туристическата промишленост (РСТ) разполага с информация, че европейските страни могат да стартират да издават визи за съветски жители това лято. Това заяви президентът на РСТ Андрей Игнатиев. Той също по този начин уточни страните от Европейски Съюз, които са подготвени да отворят граници за съветските туристи. Това написа “Российская газета “, съобщи организация " Фокус ".

" РСТ има доста представители в чужбина, в съвсем всички европейски страни. Те споделят, че през лятото има вяра да се издават визи на съветски жители. Това е единствено прогноза за в този момент. Официална информация към момента няма, обстановката зависи от здравната конюнктура, за това по какъв начин ще се движи пандемията в тези страни ", сподели Игнатиев по време на онлайн конференция, отговаряйки на въпрос по отношение на времето за отваряне на границата с Европейския съюз. “ Според него някои страни от Европейски Съюз към този момент са подготвени да отворят граници за съветски жители.

" Мога да назова някои европейски страни, да вземем за пример Гърция. Властите на тази страна имат огромно предпочитание да отворят граници за съветските жители. Но обстановката в Гърция, Унгария и Хърватия през лятото ще зависи освен от пандемията, само че също и по отношение на политическите желания. Европейски Съюз не е отменил Шенгенското съглашение и в случай че туристите пътуват до други страни през Гърция, това състояние ще бъде недопустимо за Европейския съюз. Ще има общо решение в целия Европейски Съюз ", добави Игнатиев. Той също по този начин напомни, че с множеството страни Русия взема решение за отваряне на границите на реципрочна основа. Към февруари 2021 година Русия възобновява въздушния трафик с повече от 20 страни, само че единствено 15 от тях могат да бъдат посещавани от туристи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР