Руският режисьор Андрей Звягинцев е излязъл от комата, в която

...
Руският режисьор Андрей Звягинцев е излязъл от комата, в която
Коментари Харесай

Режисьорът на „Левиатан“ излезе  от комата

Руският режисьор Андрей Звягинцев е излязъл от комата, в която беше подложен. Владимир Евтушенков, ръководител на Съвета на шефовете на АФК Система, компанията, която финансира лекуването на режисьора, сподели информация за състоянието на пациента в изявление за REN TV.

„ Здравословното му положение към този момент е повече или по-малко приемливо. Сега следва да бъде преместен в друга болница и да стартира рехабилитация. Вече излезе от комата “, сподели предприемачът, без да посочи къде тъкмо ще стартира рехабилитацията.

Фактът, че Звягинцев е подложен в положение на изкуствена кома, стана прочут на 16 септември. Той беше изпаднал в тежко състояние поради последиците от коронавирусната зараза, с която се болести в средата на лятото. Според медицински източници, в най-позитивния сценарий режисьорът ще може да се върне към творческа дейност не по-рано от 2022 година

През юли тази години, малко преди Звягинцев да се разболее, продуцентът Александър Роднянски, разгласи пред медиите, че режисьорът ще снима първия си филм на британски език.  Новият им взаимен план (след „ Елена “, „ Левиатан “ и „ Нелюбов “) е с работно заглавие What Hаppens, а в него присъединяване ще има и американският режисьор Стивън Содърбърг.

През юли Звягинцев се болести с ковид и беше диагностициран с 90 % увреждане на белите дробове.  След това бе приет в болница във Федералния научно-клиничен център FMBA, само че положението му не се подобряваше, тъй че след месец  бе изместен в друга болница  — а оттова — в Германия. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР