Руският производител АвтоВАЗ започва серийно производство на двугоривна версия на

...
Руският производител АвтоВАЗ започва серийно производство на двугоривна версия на
Коментари Харесай

Lаdа Grаntа нa мeтaн влизa в cepийнo пpoизвoдcтвo oт дoгoдинa

Руският производител АвтоВАЗ стартира серийно произвеждане на двугоривна версия на седана Lada Granta през идната година. Колата ще получи префикс в името CNG, като нейният мотор ще може да работи на природен газ - метан и бензин.

Това се оповестява от вестник " Известия ", въз основата на презентация на отдела за коли със особено предопределение на концерна, предопределена за съвещание на държавната комисия по внедряване на мотори, работещи на природен газ.

В момента в цех на АвтоВАЗ към този момент се сглобява двукомпонентна версия на седана Lada Vesta.



Официално удостоверение на тази информация от АвтоВАЗ към момента няма, като преди време от компанията бяха декларирали, че дефинитивно решение по този план още не е взето. Все още се правили изследвания за пазари и възможното търсене на подобен модел.

Преди това бе съобщавано, че природният газ може да понижи разноските за гориво повече от 3 пъти, а комбинираната горивна система Granta CNG ще разреши да се пътува повече от 1000 км без в допълнение зареждане с гориво.

В случай, когато метанът резервоара свърши, се прави автоматизирано прекачване на мотора към работа с бензин. Възможно е също по този начин да се извършава тази смяна по избор на водача благодарение на комутатор газ/бензин и назад.

В същото време се чака, двугоривният вид евентуално да коства повече от елементарния бензинова модел Lada Granta (400 хиляди рубли), евентуално със 150-200 хиляди рубли.

Актуален курс 1 евро = 70 рубли, бел. ред.

 

money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР