Руският президент Владимир Путин заявил днес в телефонен разговор с

...
Руският президент Владимир Путин заявил днес в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Путин се оплакал на Нихамер, че Украйна саботирала мирните преговори -

Руският президент Владимир Путин декларирал през днешния ден в телефонен диалог с австрийския канцлер Карл Нехамер, че Украйна саботира преговорния развой с Русия, заяви пресслужбата на Кремъл.

Путин също по този начин уведомил Нехамер за предприеманите от Русия дейности за обезпечаване на безвредно прекосяване на плавателни съдове в Азовско и Черно море и настоял Украйна колкото може по-скоро да разминира пристанищата.

Руският президент удостоверил в диалога, че Москва ще съблюдава договорните отговорности за доставка на природен газ за Австрия, беше посочено още в изказването.

Според Кремъл Путин е определил като безпочвени опитите да се трансферира отговорността за продоволствената рецесия в света върху Русия и е обяснил " същинските аргументи за тези проблеми, зародили в това число поради антируските наказания на Съединени американски щати и Европейския съюз ".

Нехамер съобщи на конференция след диалога, че е споделил на Путин, че съветската компания " Газпром " ще бъде лишена от газохранилището в австрийския град Хайдах, в случай че не го запълва с природен газ.

Австрийският канцлер съобщи, че съветският президент му е споделил, че Москва ще съблюдава уговорките си за доставка на газ и е подготвена да разиска замяна на военнопленници с Украйна. " Путин също по този начин увери, че Международният Червен кръст ще има свободен достъп до [украинските] пандизчии, само че също по този начин изиска този достъп да бъде възложен и на съветските военнопленници в Украйна ", сподели той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР