Руският президент Владимир Путин заяви, че в близките месеци руските

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че в близките месеци руските
Коментари Харесай

Путин заплаши с най-новата си хиперзвукова ракета “Циркон”

Руският президент Владимир Путин съобщи, че в околните месеци съветските военноморски сили ще получат нови хиперзвукови крилати ракети “Циркон”. Къде ще бъдат ситуирани, ще зависи от съветските ползи, съобщи той, представен от “Ройтерс” и Българска телеграфна агенция.

В тирада в някогашната имперска столица Санкт Петербург по случай Деня на военноморските сили, който се отбелязва през днешния ден в Русия, Путин възхвали цар Петър Велики за това, че е трансформирал страната във велика морска мощ. В словото си съветският президент не загатна непосредствено Украйна, която атакува на 24 февруари и още води пълномащабна война в прилежащата страна.

Путин разгласи, че е подписал нова военноморска теория, детайлности за която не бяха разкрити, и похвали хиперзвуковите крилати ракети “Циркон” като единствени по рода си в целия свят.

“Доставката на тези ракети за съветските въоръжени сили ще стартира в околните месеци”, сподели той. “Фрегатата “Адмирал Горшков” първа ще застъпи на бойно дежурство с това страховито оръжие на борда”.

“Ключовото тук е способността, която ще придобият съветските Военноморски сили. Те ще могат да отговорят стремително на всеки, който реши да посегне на нашия суверенитет и свобода”, съобщи Путин.

В началото на юни Русия разгласи, че е приключила тестванията на “Циркон”. Последно ракетата беше изстреляна от транспортен съд в Баренцово море към цел на към 1000 км в Бяло море. Путин се хвали, че “Циркон” е част от ново потомство оръжейни системи и че може да се движи със скорост девет пъти по-висока от тази на звука.

Според военни специалисти, заради скоростта от осем до девет пъти скоростта на звука (с интензивно маневриране в полет) ракетата към този момент на практика не може да бъде прехваната от известните системи за Противовъздушна отбрана и ПРО. По изказване на съветски военни – ракетата е сложна за разкриване даже от радар. Съединени американски щати обаче оповестиха, че са измислили метод за нейното прехващане. За разлика от крилатите ракети, „ Циркон “ пада върху задачата от горната страна. По думите на военни, нейната самонасочваща се глава е в положение да разпознава най-големия транспортен съд в групата и да падне върху него. По подобен метод типичният способ за отбрана на самолетоносач от западните флотилии – когато той е заобиколен от ескортни кораби, покриващи самолетоносача със своята система за противовъздушна/ракетна защита – не работи против „ Циркон “ и въоръжените с него кораби, написа Naked Science.Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/rusija-e-gotova-da-vkara-v-upotreba-hiperzvukovata-raketa-cirkon-news_1761788.html © Actualno.com
Според военни специалисти, заради скоростта от осем до девет пъти скоростта на звука (с интензивно маневриране в полет) ракетата към този момент на практика не може да бъде прехваната от известните системи за Противовъздушна отбрана и ПРО. По изказване на съветски военни – ракетата е сложна за разкриване даже от радар. Съединени американски щати обаче оповестиха, че са измислили метод за нейното прехващане.

За разлика от крилатите ракети, „ Циркон “ пада върху задачата от горната страна. По думите на военни, нейната самонасочваща се глава е в положение да разпознава най-големия транспортен съд в групата и да падне върху него. По подобен метод типичният способ за отбрана на самолетоносач от западните флотилии – когато той е заобиколен от ескортни кораби, покриващи самолетоносача със своята система за противовъздушна/ракетна защита – не работи против „ Циркон “ и въоръжените с него кораби, написа Naked Science.

“Адмирал Головко”, за която приказва Путин, е третата фрегата от план 22350. Сега Северният флот разполага с две фрегати от този план – “Адмирал Горшков” и “Адмирал Касатонов”. Основното им стремително оръжие е ракетната система “Калибър-НК”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР