Руският президент Владимир Путин заяви, че ударите по критичната инфраструктура

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че ударите по критичната инфраструктура
Коментари Харесай

Путин: Ние удряме украинската инфраструктура, но те започнаха първи с Кримския мост

Руският президент Владимир Путин съобщи, че ударите по сериозната инфраструктура на Украйна са отговор на дейностите на украинската страна, която съгласно него първа е почнала тази процедура, по-специално с удара по Кримския мост , цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

Говорейки пред съветските военни след церемонията по връчването на медали " Златна звезда " в Кремъл, Путин за първи път призна, че Русия нападна целеустремено енергийни уреди в Украйна.

Досега съветските управляващи изрично твърдяха, че се нападат единствено военни цели , макар безбройните доказателства за противното.

" Сега се шуми към нашите офанзиви против енергийната инфраструктура на прилежаща страна. Да, вършим го. Но кой стартира? Кой удари Кримския мост, кой взриви електропроводите от Курската АЕЦ, кой не подава вода в Донецк? Липсата на водоснабдяване на милионен град е акт на геноцид. Никой в никакъв случай не сподели дума за това. Общо взето тишината е цялостна. Просто би трябвало да се раздвижим и да създадем нещо в отговор - звук, шум, тропот из цялата Вселена. Това няма да попречи на нашите бойни задания, " съобщи Путин.

Припомняме, че масираните удари против гражданската инфраструктура в Украйна - най-вече разпределителни електростанции и топлоелектрически централи -, ден след, свързващ анексирания Крим с Русия.

. Според специалисти обаче е механически невероятно да се приготви подобен огромен ракетен удар за ден и половина, а ударите по цивилни обекти са планувани авансово.

Оттогава от време на време Русия нанася ракетни удари по украински екетроенергийни обекти, които провокират широкообхватни спирания на тока и водоподаването. Последният подобен удар
 Украйна: Русия е изстреляла по нас 16 000 ракети
Украйна: Русия е изстреляла по нас 16 000 ракети

Резников: Ние се борим против терористична страна, 97% от тези офанзиви са засегнали цивилни обекти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР