Руският президент Владимир Путин заяви, че страните, които използват военна

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че страните, които използват военна
Коментари Харесай

Путин: Заобикалянето на Съвета за сигурност на ООН е в полза на терористите

Руският президент Владимир Путин съобщи, че страните, които употребяват военна мощ, заобикаляйки Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, способстват към идеята на терористите и екстремистите, съобщи ТАСС.

Изказването на руския лидер пристигна по време на интернационална среща в Сочи, на която участват делегации от 118 страни, които ще дискутират въпросите за сигурността по света.

Приветствието на Путин бе прочетено от генералния секретар на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев, който откри двудневния конгрес.

„ Някои членове на интернационалната общественост пробват все по-често да подценяват общоприетите правила и правила и правила на интернационалното право, като употребяват военна мощ, заобикаляйки Съвета за сигурност, и отхвърлят да употребяват договарянията като метод за решение на интернационалните спорове. “, гласи изявлението на Путин.

„ Това поражда политическа и обществена неустойчивост и оказва помощ на терористите, екстремистите и интернационалните нарушители, води до ескалация на районни спорове и рецесии “, прибавя президентът.

Според Путин вследствие на възходящото напрежение в международен мащаб, задачата за обезпечаване на световна и районна сигурност става жизненоважна за всички страни.

„ Русия е подготвена за допустимо най-близко съдействие с задгранични сътрудници в тази тенденция, както в границите на многостранни формати, по този начин и на двустранна основа “, се споделя още в речта на Путин.

Руският водач подчертава, че форумът в Сочи дава добра опция да се обсъдят методите за противопоставяне против другите закани и провокации за интернационалната сигурност, да се обмени опит и да се разширят професионалните контакти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР