Руският президент Владимир Путин заяви, че руските ваксини срещу коронавируса

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че руските ваксини срещу коронавируса
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Кипър облекчава мерките

Руският президент Владимир Путин съобщи, че съветските ваксини против ковид а се оправят чудесно с разновидностите на инфекцията , появили се в разнообразни страни, съобщи РИА Новости. Путин сподели това по време на среща с ръководителя на Федералната здравна и биологична организация Вероника Скворцова.

" Руските ваксини работят дейно и против разновидностите на ковид а, които плашат всички в Европа ", акцентира президентът. 

Според него клиничните изпитвания са посочили своята успеваемост. 

Вероника Скворцова добави, че в Русия са разпознати 3 500 разновидности на новия ковид. 

От през днешния ден в Кипър стартира третата фаза на облекчение на ограниченията против ковид а и излизане от наложения през януари народен локдаун. От през днешния ден също по този начин страната възобновява полетите и работата на летищата си и стартира да приема задгранични туристи, като България е в „ алената ” категория страни.

Днес в класните стаи се връщат учениците от лицеите и техникумите.

Отварят се още веднъж музикални школи, просветителни центрове и други институции за извънучилищни занимания, спортни уреди на закрито, фитнес зали, басейни, галерии.

Гимназистите ще влязат в учебно заведение след две седмици, от 16 март.

От същата дата ще възобновят работата си заведения за хранене, кафенета и други заведения за публично хранене.

Дотогава остават в действие и рестриктивните мерки за излизане от у дома (два пъти дневно с изпращане на смс), и вечерният час (от 21 до 5 ч.).

Всички, които се връщат на работните си места през днешния ден – учители, учебен личен състав, работещи в другите обекти, които се отварят, наложително би трябвало да имат негативен резултат от бърз тест за Covid-19. Тестовете се правят гратис в границите на проведената от Министерството на здравеопазването национална скринингова акция.

С облекчаването на рестриктивните мерки и рестартирането на още стопански браншове ще се ускори контролът за съблюдаване на здравните условия за предотвратяване от разпространяване на ковид а. За задачата държавното управление разгласи набирането на 260 безработни за „ Covid инспектори ” със заплата от 1000 евро.

Ограничителните ограничения се отстраняват гладко и последователно, с цел да не се слагат под риск постигнатите положителни резултати в битката против разпространяването на ковид а, само че и в това време да се даде въздух на жителите и бизнеса, акцентира здравният министър Константинос Йоану. В последните две седмици в страната се извършават по към 30 – 40 000 теста дневно, като позитивните резултати от тях са единствено към 0.5%.

От през днешния ден съгласно утвърждения от държавното управление проект стартира и постепенната нормализация на въздушния превоз, като Кипър се отваря за задгранични туристи и посетители.

Никозия стартира да ползва оценката на риска за здравето на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите, съгласно която страните са категоризирани в „ зелена ”, „ жълта ” и „ алена ” група.

България сега е в „ алената ” категория, съгласно издадения в събота от Министерството на здравеопазването лист с над 50 страни. Всички идващи от страната ни би трябвало да имат два негативни PCR-теста - 72 часа преди полета и след кацането си на острова. За влизане на сънародниците ни в Кипър отпадат две ограничавания, настоящи от 1 август предходната година до момента – те да имат позволение за непрекъснато престояване на острова и да останат в двуседмична карантина след идването си.

Възобновяване на работата на летищата е извънредно значимо за туризма на Кипър, неговия главен стопански бранш, който  през 2020 година претърпя пагубен спад от 84% на броя на туристите.
Германия вкарва строги ограничавания за пътешестване на нейна територия от френския департамент Мозел , с цел да предотврати преместването на новите рискови разновидности на ковид а.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР