Руският президент Владимир Путин все още иска да превземе по-голямата

...
Руският президент Владимир Путин все още иска да превземе по-голямата
Коментари Харесай

Шефът на US разузнаването: Путин все още иска по-голямата част от Украйна

Руският президент Владимир Путин към момента желае да превземе по-голямата част от Украйна, съобщи шефът на Националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс, представена от Ройтерс. На конференция, проведена от американското министерство на търговията, най-високопоставеният представител на американското разузнаване назова общата картина на войната "доста мрачна ".
"Продължаваме да бъдем в позиция, от която гледаме на президента Путин и мислим, че на процедура той има същите политически цели, както и преди, т.е. да превземе по-голямата част от Украйна ", сподели Хейнс.
Тя уточни, че американските разследващи организации виждат три вероятни сюжета в кратковременен проект.
Най-вероятният е яростен спор, в който съветските въоръжени сили реализират еволюционен прогрес, само че не и пробив, към задачата на Путин.
Другите два сюжета плануват огромен съветски пробив и сполучливо стабилизиране на фронтовите линии от украинска страна по едно и също време с дребни триумфи, може би покрай окупирания от Русия град Херсон и в други региони в Южна Украйна, съобщи Хейнс.
Тя сподели това в миг, когато съветските въоръжени сили напредват последователно в Донбас, на изток, където превзеха в събота Северодонецк, а в този момент стягат обръча към неговия брат близнак Лисичанск, на отсрещния бряг на река Северски Донец. Украйна твърди, че контраатакува сполучливо на юг, като нейната войска настава към Херсон.
Лисичанск е обстрелван от съветската артилерия с "огромна периодичност ", сподели довечера по украинската телевизия губернаторът на източната Луганска област Сергий Гайдай, представен от Франс прес.
Гайдай загатна за "пик на интензивността на сраженията ".
В Лисичанск, който преди войната имаше население от близо 100 хиляди поданици, са останали "около 15 хиляди цивилни ", посочи той. Гайдай добави, че на този стадий е прекомерно рисково тези хора да бъдат евакуирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР