Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Владимир Путин: Засега не е необходим военен съюз Русия-Китай, но в бъдеще не е изключено

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През сподели през днешния ден, че към този момент няма потребност от боен съюз сред Русия и Китай, само че означи, че той може да бъде подписан в бъдеще, съибщава Българска телеграфна агенция.

АП разяснява, че това изказване е знак за задълбочаването на връзките сред Москва и Пекин на фона на обтегнатите им връзки с Вашингтон. В отговор на въпрос по време на видеоконференция с специалисти по интернационална политика в границите на дискусионния клуб "Валдай " Путин сподели: "Не ни е необходим (такъв съюз), само че теоретично е доста допустимо да си го представим ".

По думите му Русия и Китай се радват на своето "стратегическо партньорство ", само че към този момент се отхвърлят от договаряния за вероятно съюзяване във военната сфера.

Путин загатна взаимните руско-китайски военни учения като сигнал за усилване на двустранното военно съдействие и означи, без да навлиза в детайлности, че Русия е споделила с Китай основни отбранителни технологии, които "са засилили отбранителния капацитет на китайската войска ".



Според съветския президент в бъдеще може да бъдат открити още по-близки връзки сред двете страни в областта на защитата, заяви АП. На съвещанието на клуба "Валдай " Путин подсети, че Русия е създала най-нови оръжия в отговор на излизането на Съединени американски щати от контракта за противоракетна защита.

Президентът заявява, че Москва е подготвена да включи своето ново хиперзвуково оръжие в Договора за ограничения за по-нататъшното редуциране и ограничение на стратегическите настъпателни оръжия (Нов СТАРТ). Путин означи, че Съединени американски щати и други страни още не разполагат с такова оръжие, само че съгласно него "всички работят над това и в миналото то ще се появи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР