Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин смъмри Норникел заради разлива на гориво в Арктика и поиска промяна в закона

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През смъмри през днешния ден шефа на металургичната компания "Норникел " Владимир Потанин поради огромния разлив на гориво в Арктика и подреди да бъдат направени промени в закона, с цел да се предотврати ново сходно злополучие, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

По време на онлайн среща със чиновници и специалисти по запазване на околната среда Путин разкритикува Потанин за това, че компанията му не е подменила в точния момент контейнер за гориво, станал източник на замърсяването.
"Ако го бяхте сменили в точния момент, нямаше да се стигне до тези екологични вреди и компанията нямаше да се постанова да покрива тези разноски (за почистване). Проучете това допустимо най-внимателно в компанията ", сподели Путин на Потанин, който е най-богатият човек в Русия - благосъстоянието му съгласно сп. "Форбс " възлиза на 25,5 милиарда $.

Чистят река в Сибир след теч на 20 000 тона дизел
Потанин съобщи, че компанията му ще заплати за почистването, което по негови оценки ще коства към 10 милиарда рубли (146 милиона долара), и също по този начин ще бъде подготвена да заплати санкции за нанасяне на вреди на околната среда.
Разливът беше породен от разрушение на контейнер в Топлоелектрическа централа в сибирския град Норилск на 29 май, от който се изляха над 15 000 тона петролни артикули в околните реки и още 6000 тона попаднаха в почвата.

Информационният портал РБК заяви, че съветски орган за надзор на сигурността е предизвестил поделение на "Норникел " през 2017-2018 година за нарушавания в обекта, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР