Руският президент Владимир Путин уволни днес директора на огромната руска ...

Руският президент Владимир Путин уволни днес директора на огромната руска

Путин уволни директора на руските затвори след скандал с изтезавани затворници

Руският държавен глава Владимир Путин уволни през днешния ден шефа на голямата съветска система от места за отнемане от независимост, няколко седмици след абсурд, провокиран от видеозаписи, показващи изнасилвания и изтезания в съветски пандиз, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Директорът на Федералната работа за осъществяване на наказанията (ФСИН) Александър Калашников, заемащ тази служба от 2019 година, беше освободен от поста и заменен от заместител-министъра на вътрешните работи и някогашен полицейски чиновник Аркадий Гостев, излиза наяве от президентския декрет, оповестен на уеб страницата на Кремъл.

Срещу Калашников от 2021 година са въведени наказания от Европейския съюз, Съединени американски щати и Канада поради хипотетичната му функция в отравянето на опозиционера Алексей Навални и изпращането му в пандиза.

Кадровата промяна става на фона на абсурд с изтезания в пандиза в град Саратов, Централна Русия, довел към този момент до уволнението на 18 чиновници и петима ръководители на локалния клон на ФСИН.

В началото на октомври правозащитната неправителствена организация Gulagu.net разгласява видеоклипове на малтретиране на пандизчии, получени с помощта на изобличител, някогашен пандизчия от беларуски генезис, който е имал досег до тези записи, когато е бил в пандиза, тъй като е работел по подкрепата на компютрите на пандиза. След неговите разкрития бяха образувани няколко следствия.

Руските управляващи в началото започнаха наказателно гонене и издадоха заповед за арест против подателя на сигнала Сергей Савелиев, който избяга от Русия във Франция, където желае леговище. По-по никое време заповедта за арест бе отменена.

Източник: dir.bg