Руският президент Владимир Путин увери в телефонен разговор индийския премиер

...
Руският президент Владимир Путин увери в телефонен разговор индийския премиер
Коментари Харесай

Путин увери Моди, че Русия е надежден доставчик на зърно, торове и енергоносители

Руският президент Владимир Путин увери в телефонен диалог индийския министър председател Нарендра Моди, че Русия продължава да бъде благонадежден производител и снабдител на зърнени култури, торове и енергоносители, заяви Кремъл, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В обстоятелствената полемика сред двамата водачи за положението на интернационалните пазари на храни Путин " обърна внимание на систематичните неточности, позволени от редица страни, които нарушиха архитектурата на свободната търговия с продоволствени артикули и провокираха значително покачване на цената им ", уточни съветското президентство.

В публикуваното от индийска страна известие за диалога също се акцентира, че двамата водачи са разискали положението на интернационалните енергийни и продоволствени пазари.

" Те обмениха хрумвания по какъв начин да бъде даден още по-голям подтик на двустранната търговия в региона на земеделските артикули, торовете и фармацевтичните артикули ", се споделя в официалното съобщение на Делхи. " Лидерите разискаха и въпроси от интернационалния дневен ред като положението на интернационалните енергийни и продоволствени пазари. "

Индия добавя, че в диалога Моди е призовал Путин да се обърне към разговора и дипломацията за уреждането на украинската рецесия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР