Руският президент Владимир Путин удостои шефа на Газпром Алексей Милер

...
Руският президент Владимир Путин удостои шефа на Газпром Алексей Милер
Коментари Харесай

Путин даде високо звание на шефа на Газпром

Руският президент Владимир Путин удостои шефа на " Газпром " Алексей Милер със званието " Герой на труда " на Руската федерация, заяви ТАСС.

Агенцията посочи, че съответният декрет на президента е оповестен на формалния портал за правна информация на Кремъл.

" За специфични трудови заслуги към страната и народа присъдете званието Герой на труда на Руската федерация на Алексей Борисович Милер, ръководител на управителния съвет, заместник-председател на съвета на шефовете на " Газпром ", Санкт Петербург ", се споделя в документа.

Милер е роден през 1962 година в Ленинград (днес Санкт Петербург). На 31 януари ще навърши 60 години. Завършва Ленинградския финансово-икономически институт. " Н. А. Вознесенски ", има докторска степен по стопанска система.

От 2001 година - ръководител на борда на " Газпром ", от 2002 година - заместник-председател на съвета на шефовете на компанията.

Припомняме, че " Газпром " разгласи рекордни резултати през 2021 година.

Изминалата година пазарът на природен газ означи и други върхове - най-много в цените, достигнали извънредно огромни стойности. Ако при започване на август фючърсите се търгуваха на равнище от 515 $, то два месеца по-късно към този момент бяха създали скок от два пъти, а на 21 декември доближиха исторически най-много от 2190.4 $ на хиляда кубически метра. Флуктуациите на цените се изясняват с ниското равнище на запълване на газохранилищата в Европа и високите равнища на търсене на азиатските пазари.

Агенция " Новости " обвързва високите цени на природния газ и с неяснотите за стартирането на действителните доставки по построения към този момент " Северен поток - 2 ". Русия обаче от месеци играе с количествата, доставяни за Европа, като извършва единствено дълготрайните контракти, а е лимитирала доставките за краткосрочните такива и на свободния пазар, написа money.bg.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР