Руският президент Владимир Путин ще поиска обяснение защо Вашингтон планира

...
Руският президент Владимир Путин ще поиска обяснение защо Вашингтон планира
Коментари Харесай

Путин ще иска отговори за плановете на САЩ да излязат от ядреното споразумение

Руският президент Владимир Путин ще изиска пояснение за какво Вашингтон възнамерява да излезе от нуклеарното съглашение с Русия на среща със съветника на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън в Москва тази седмица. Това заяви Ройтерс, базирайки се на изказване на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, представен от РИА Новости.

"Среща сред Путин и Болтън се приготвя, както и до момента ", уточни Песков, представен от ТАСС. Той сподели това в отговор на въпрос дали президентът е отменил плануваната среща по отношение на желанията на Съединени американски щати да се отдръпват от контракта сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики за елиминиране на техните ракети със междинен и дребен обхват.

Бившият руски началник Михаил Горбачов дефинира като "грешка " проекта на американския президент Доналд Тръмп да извади Съединени американски щати от съглашението, което персонално той е подписал през 1987 година дружно с тогавашния държавен глава на Съединени американски щати Роналд Рейгън. Пред организация Интерфакс той посочи, че "не бива никога да се скапват старите съглашения за разоръжаване ", като добави: "Нима е мъчно да се разбере, че отводът от такива съглашения демонстрира липса на мъдрост? Това е неточност ". Горбачов окачестви решението на Тръмп като "много необичайно ".

Според някогашния руски началник отхвърлянето на контракта сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики за елиминиране на техните ракети със междинен и дребен обхват ще подкопае напъните, положени от Съюз на съветските социалистически републики и самите Съединени щати за реализиране на нуклеарно разоръжаване. Той прикани "всички, които са привързани към един свят без нуклеарни оръжия да убедят Вашингтон да се откаже от решението си, с цел да се запази животът на Земята.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР