Руският президент Владимир Путин ще напусне за пръв път страната

...
Руският президент Владимир Путин ще напусне за пръв път страната
Коментари Харесай

Путин за пръв път ще пътува извън Русия от началото на войната

Руският президент Владимир Путин ще напусне за пръв път страната си от началото на военните дейности в Украйна на 24 февруари, заяви БГНЕС. Според държавната телевизия " Россия 1 " той възнамерява да посети три някогашни руски републики през тази седмица.

В Таджикистан Путин ще се срещне с президента Емомали Рахмон, който е правилен съветски съдружник и най-дългогодишният властник на някогашна руска република (от 1992 година насам). След това съветският държавен глава ще пътува до Туркменистан, където ще взе участие в столицата Ашхабад в среща на върха на каспийските страни, включваща водачите на Азербайджан, Казахстан, Иран и Туркменистан.

В края на седмицата (30 юни) се чака Путин да посети и беларуския град Гродно, с цел да взе участие във конгрес с президента на страната Александър Лукашенко, който е и най-близкият му съдружник.

Последното пътешестване на Путин отвън Русия досега бе при започване на февруари в Пекин, където участва на церемонията по откриването на зимните олимпийски игри и показа дружно с китайския президент Си Цзинпин контракт за другарство " без граници ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР