Руският президент Владимир Путин се обяви против задължителната ваксинация срещу ...

Руският президент Владимир Путин се обяви против задължителната ваксинация срещу

Путин се обяви против задължителна ваксинация, а за убеждаване на хората

Руският държавен глава Владимир Путин се разгласи срещу наложителната имунизация против COVID-19. Вместо това той прикани хората да бъдат убеждавани, че е по-добре да се имунизират, в сравнение с да прекарват инфекцията, причинявана от новия ковид, съобщи ТАСС.

" Всички наложени решения се заобикалят много просто. Известна е фразата, че над законите мислят стотици и хиляди хора, а над това по какъв начин да бъдат заобиколени мислят милиони. И те, като предписание, печелят " сподели Путин.

" Затова ми се коства, че не би трябвало да задължаваме, а да убеждаваме, да убеждаваме и да потвърждаваме, че имунизацията е по-добра от боледуването ", съобщи той.

Путин сподели това в ден, когато Русия записва следващия напоследък връх за най-вече инфектирани и умряли за едно денонощие. Властите изясняват внезапното влошаване на епидемиологичната конюнктура с малкия брой имунизирани в страната.

Напълно имунизирано против коронавирус е под една трета от популацията на Русия - доста по-нисък порцион спрямо множеството страни от Европейския съюз.

Източник: dariknews.bg